STA'M

vlaamse meesters in situ

Abdijrefter Phile Deprez

Het kunstenparcours 'Vlaamse Meesters in Situ' richt van 1 juni tot 30 september 2019 de schijnwerpers op Vlaamse topstukken die nog op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn.

In het STAM krijgen de muurschilderingen in de refter van de voormalige Bijlokeabdij speciale aandacht. Ze dateren uit de 14de eeuw en speelden een belangrijke rol in de religieuze beleving van de kloosterzusters. Ontdek het verhaal achter ons Laatste Avondmaal en kijk binnen in het verborgen leven in de abdij. Ter gelegenheid van 'in Situ' krijgt de refter zijn 14de-eeuwse opstelling terug. En gloednieuwe touchscreens dompelen je onder in de bewogen geschiedenis van de abdij. Je waant je even een middeleeuwse kloosterling ...

het gentse stadsmuseum in de bijlokeabdij

Het STAM is een wat atypische locatie binnen het parcours van Vlaamse Meesters in Situ dat locaties die gewoonlijk niet toegankelijk zijn, openstelt.

Ook buiten de data van het kunstenparcours zijn de muurschilderingen steeds te bewonderen bij een bezoek aan het STAM - Stadsmuseum Gent dat gehuisvest is in de 14de-eeuwse Bijlokeabdij en Het verhaal van Gent vertelt.


Vlaamse Meesters in Situ is een organisatie van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen (OKV) en wordt gefinancierd door Toerisme Vlaanderen. Meer info op www.vlaamsemeestersinsitu.be.


partners

  • Vlaanderen
  • Erkend Museum
  • Logo Gent 125Px
  • Logovlmeesters2
  • Logoflem