STA M

Met kinderen

Header Kind

Een museumbezoek met kinderen, doen of niet doen? Kom met een gerust hart STAMwaarts, want hier voelen kinderen, ouders, gezinnen en families zich thuis en welkom.

Welkom in 'Het verhaal van Gent'

Onze vaste tentoonstelling heeft enkele troeven in huis waar (ook) kinderen blij van worden ... Een enorme luchtfoto om Gent op handen en knieën te verkennen. Digitale multimediatafels om te verdwalen in beeld en audio. Brede abdijgangen om vrij in te bewegen. Ipads om meer te weten te komen over alle dingen die te zien zijn. LEGOtorens die uitnodigen om mee te bouwen aan de stad. Een speels kinderspoor om op eigen tempo door de museumzalen te gaan. Het open familieatelier 'Wat als...' dat jou de stad laat vormgeven. Kom en ontdek het samen!

Welkom in 'SkYline'

De tijdelijke tentoonstelling 'SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen' loopt tot 21 mei 2023 en daarin is het familieparcours 'Held van de Hoogbouw' te volgen. Word jij onze held? Daarnaast kan je ook nog van alles 'doen' in deze expo: voelen, bouwen, tekenen, fantaseren enbibberen, Leef je in en #DoeDeSkyline!

Handig om te weten

  • Kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar genieten gratis toegang.
  • Er is een rustig zetelhoekje om kindjes de borst of de fles te geven en in de toiletten is een verzorgingstafel.
  • Het STAM is toegankelijk voor kinderwagens.
  • Op krachten en op adem komen kan in het STAMcafé.
  • De Bijloketuinen rond het STAM zijn zalig om in te wandelen en spelen.
    Tip: Kubb-sets te leen aan de balie, frisbees te koop in de shop.

Activiteiten voor families en kinderen

Familietours, vertelwandelingen, workshops, ... in het weekend of in vakanties. In het STAMactiviteitenoverzicht herken je het kindvriendelijke aanbod aan het vliegje. Als je op de hoogte wil blijven, schrijf je dan onderaan deze pagina zeker in op onze nieuwsbrief.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by