STA'M

met kinderen

Bezoek je het STAM met kinderen? De boeiende opstelling, tot de verbeelding sprekende objecten, lichtgevende luchtfotovloer, multimedia, luisterbanken en LEGOtorens in het vaste circuit 'Het verhaal van Gent' kunnen hen vast bekoren! Of stuur hen, min of meer zelfstandig, op pad met het doe-boekje van STAMmascotte Cuberdanny.

De tijdelijke expo 'Ondergronds in de stad', die loopt van 22 november 2019 t.e.m. 22 september 2020, is een familie-expo om te bezoeken met kinderen vanaf 7 jaar. Met een installatie van Studio ORKA!

In het STAMactiviteitenoverzicht herken je het kindvriendelijke aanbod aan het vliegje.

Je kan ook een gezinsrondleiding reserveren, of erop intekenen als het STAM er een organiseert.


zoektocht 'cuberdanny zoekt een toren'

Cuberdanny is zot van torens! Deze cuberdon op pootjes zou graag de top zijn van een toren in Gent. Maar waar moet die toren komen? En hoe moet die eruitzien? Hoe hoog is hij dan best? En… ? Dat zijn wat veel vragen voor Cuberdanny alleen. Help jij hem mee zoeken naar een geschikte toren? Ga in de STAMzalen doorheen Het verhaal van Gent op zoek naar Cuberdanny en beantwoord zijn vragen en opdrachten. Zo verzamel je heel wat tips.

Een doe-boekje vol leuke opdrachten en met prachtige illustraties van Pieter Gaudesaboos.

  • Voor kinderen vanaf 7 jaar die met hun (groot)ouders, tantes, ooms… een bezoekje brengen aan het STAM
  • Te verkrijgen aan de balie van het STAM - reserveren hoeft niet
  • Prijs: 5 euro
  • Duur: ongeveer 1,5 uur
rondleidingen voor gezinnen

Bij de STAMrondleidingen voor gezinnen neemt een gids jong en oud samen op sleeptouw - en is niet enkel de gids aan het woord, maar leer je ook van elkaar. Ontdek de stad en haar geschiedenis op interactieve wijze en kruip zelf in de huid van Keizer Karel!


schrijf je in voor een gezinsrondleiding

Tijdens de schoolvakanties, en meer bepaald de tussenvakanties, organiseert het STAM vaak gezinsrondleidingen waar individuele kinderen en hun (groot)ouders kunnen voor inschrijven. Hou het hier in de gaten! In de periode van november 2019 t.e.m. september 2020, gaan er gezinsrondleidingen door in de expo 'Ondergronds in de stad'.


boek een privé-gezinsrondleiding

Reserveer een gegidste gezinsrondleiding op een moment naar keuze voor je gezelschap. Anderhalf uur quality time met je kroost! Kwaliteit-tijd met het gezin, zelfs met meerdere gezinnen samen!

  • Voor kinderen vanaf 7 jaar
  • Duur: ongeveer 1,5 uur
  • Max. 20 pers.
  • Prijs: 85 euro
  • Tip: de toegang tot het museum is gratis t.e.m. 18 jaar.

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)