STA M
Agenda

het verhaal van gent

10.10.2010 03.05.2020

De vaste tentoonstelling van het STAM is 'Het verhaal van Gent'. Een chronologisch circuit neemt je mee op reis door de tijd en maakt de vele lagen van de stad leesbaar voor iedereen.

chronologisch parcours

'Het verhaal van Gent' telt zes museumzalen die elk een periode uit de stadsgeschiedenis omvatten, van de eerste nederzettingen tot een moderne stad. Meer dan driehonderd tot de verbeelding sprekende collectiestukken brengen dit verhaal tot leven en verschillende multimediale toepassingen verdiepen het.

Daarnaast zijn er ook twee thematische zijsprongen, grootformaat foto's van Magnumfotograaf Carl De Keyzer die een brug slaan naar de stad van vandaag, luisterbanken die getuigenissen over Gent laten horen en een toekomstzaal met een regelmatig wisselende invulling.

stad van alle tijden

Geen enkele periode of macht bepaalde het beeld van Gent. Het is tegelijk een universiteitsstad, een havenstad, een historische stad, een cultuurstad. Een stad van alle tijden. In het STAM ontdek je de stad laag per laag, oude stadsweefsels worden zichtbaar en krijtlijnen voor de toekomst tekenen zich af.

publiekslievelingen

Maak een onvergetelijke reis door de tijd met als publiekslievelingen: de gerestaureerde 14de-eeuwse Bijlokeabdij als schitterende locatie,de enorme luchtfoto op een lichtgevende glazen vloer, het oudste geschilderde stadsgezicht, de aanklikbare kaarten met een schat aan beeldmateriaal over de stad, de Gentse toren in witte LEGO die uitnodigen tot meebouwen.

met kinderen

Bezoek je het STAM met kinderen? De boeiende opstelling, tot de verbeelding sprekende objecten, lichtgevende luchtfotovloer, multimedia, luisterbanken en LEGOtorens in 'Het verhaal van Gent' kunnen hen vast bekoren! Of stuur hen, min of meer zelfstandig, op pad met het doe-boekje van STAMmascotte Cuberdanny (vanaf 7 jaar).

tijdelijke tentoonstellingen

'Het verhaal van Gent' wordt aangevuld met afwisselende tijdelijke tentoonstellingen over 'stedelijkheid'.


Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by