STA'M

met je klas

Ook voor leerlingen, scholieren en leerkrachten is het STAM met 'Het verhaal van Gent' de perfecte introductie tot de stad. Hier begin je met je klas de verkenning van Gent en kom je in aanraking met stad en stedelijkheid.

Het STAM kan in klasverband vrij bezocht worden. Wil je graag een atelier of rondleiding voor basisonderwijs of voor secundair onderwijs in het STAM meemaken, al of niet in combinatie met een stadswandeling, of kom je graag meteen voor drie dagen naar Gent voor een onderdompeling in de stad tijdens een stadsklas XL? Het kan allemaal!

Dankzij onze digi-expo's kan je zelfs stukjes van het STAM in de klas bezoeken! Neem even een kijkje, er zit vast wel iets tussen dat je kan gebruiken in je klas.

prijzen

Kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar genieten gratis toegang tot het STAM, en begeleiders van schoolgroepen ook.

  • rondleiding STAM: 75 euro (max. 20 leerlingen)
  • atelier STAM: 95 euro (max. 20 leerlingen)
  • stadsklas: tussen 155 en 185 euro, afhankelijk van de stadswandeling (max. 20 leerlingen)
  • stadsklas XL: 115 euro per leerling (max. 100 leerlingen) klik hier voor meer info over deze prijs
info en reservatie

Reservering: BOEKjeBEZOEK
via het online reservatieformulier
of T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)

Reserveren is noodzakelijk, ook voor vrije bezoeken. Min. 15 werkdagen vooraf.

STAMcontact: T + 32 (0)9 267 14 00

klasbezoek zonder gids

Het STAM kan in klasverband ook perfect bezocht worden zonder gids. Met de leerkracht als begeleider/gids bijvoorbeeld. Of de leerlingen gaan individueel of in kleine groepjes op pad in het museum aan de hand van meegebrachte werkblaadjes.

  • Ook deze bezoeken graag vooraf even doorgeven aan onze reserveringsdienst via het online reservatieformulier of op T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur).
  • Tijdens het bezoek zelf vragen we dat de begeleidende leerkrachten in de buurt blijven van hun klas en dat er niet op de vitrines/displays geleund wordt om te schrijven. Als de klas klembordjes kan meebrengen, dan is dat ideaal. Bedankt!
picknicken

Het STAM beschikt over een picknickhuisje in het hart van de groene Bijlokesite! Reserveer 'De cabine' bij je boeking. Er staan tafels en banken en er kunnen ongeveer 40 kinderen (of 30 volwassenen) plaatsnemen. Rondom is fantastisch veel plaats om te ravotten. Bij mooi weer kan je picknicken in de tuinen rond het STAM.

gratis met de lijn naar het STAM

Het STAM – Stadsmuseum Gent is een erkende ‘cultuurschakel’. Dat betekent dat klasgroepen (max. 30 leerlingen) via DynamoOPWEG het STAM tijdens de daluren gratis per bus of tram kunnen bezoeken (binnen het reguliere aanbod van De Lijn). Via enkele eenvoudige stappen vraag je als school een dagpas aan.

Wil je als school ook gebruik maken van dit initiatief? Surf naar www.dynamo3.be en lees er alles over de instapvoorwaarden en de mogelijkheden om meer cultuur in elke klas te brengen. Meer info over kunst en cultuur op school vind je op www.canoncultuurcel.be.

DynamoOPWEG is een initiatief van CANON Cultuurcel, i.s.m.De Lijn, de Lerarenkaart, FARO en LOCUS.