STA M

Met je klas

20230327 STAM Stadklassen Dag 1 c Martin Corlazzoli COR03458

Naar het STAM met de klas

Ook in klasverband is het STAM met 'Het verhaal van Gent' de perfecte introductie tot de stad. Hier begin je met je klas de verkenning van Gent en kom je in aanraking met stad en stedelijkheid.

Het STAM kan vrij bezocht worden, maar je kan ook een rondleiding voor je klas boeken. Onze gidsen weten als geen ander hoe ze je klas op sleeptouw kunnen nemen door het STAM. Klik verder voor ons aanbod per leeftijd en -wereld: kleuters, lager, secundair.

20230327 STAM Stadklassen Dag 1 c Martin Corlazzoli COR03623

Wist je dat we ook per leeftijd en -wereld inspiratie voor in de klas aanreiken? Veel ideeën om interactief aan de slag te gaan rond een STAMbezoek of rond de thema's die het STAM aanraakt: stad/stedelijkheid. Neem zeker eens een kijkje en laat je inspireren!

STAMcontact voor meer info:

Emma Verschraegen
+32 (0)9 267 14 83
E-mail: emma.verschraegen@stad.gent

Marieke De Poortere
+32 (0)9 267 14 64
E-mail: marieke.depoortere@stad.gent

Phile Deprez3134

Gratis toegang & picknickmogelijkheid

  • De toegang voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar is gratis, en voor begeleiders van schoolgroepen ook.
  • Je kan met je klas picknicken buiten in de tuinen rond het STAM. Of binnen: in het picknickhuisje 'De cabine'! Dit is gratis, maar wel vooraf te reserveren: geef het mee bij je groepsboeking. Maximum 30 personen.
  • Klasgroepen kunnen gratis naar het STAM met De Lijn (tram/bus) via DynamoOPWEG. Surf naar Cultuurkuur, daar vraag je als school in enkele eenvoudige stappen een dagpas aan.

Doe de digi-expo's

Dankzij onze digi-expo's kan je zelfs stukjes van het STAM bezoeken zonder naar het STAM te komen, gewoon in je klas! Neem even een kijkje, er zit vast wel iets tussen dat van pas komt.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by