STA'Mtickets

lagere school

De vaste waarde 'Het verhaal van Gent' is de basis van STAMs aanbod voor lagere scholen, het komt tegemoet aan meerdere eindtermen van het lager onderwijs - bekijk hier de oplijsting (pdf - 212 KB).

Momenteel is 'Het verhaal van Gent' gesloten voor een grondige make-over, heropening op 10 oktober 2020!

Ook rond tijdelijke tentoonstellingen worden programma's uitgewerkt, zo ook voor de expo 'Ondergronds in de stad', van 22 november 2019 tot 22 september 2020. Bekijk hier de oplijsting (pdf - 365KB) van de eindtermen waaraan deze expo tegemoet komt.

Ontdek het allemaal hieronder!

vrij bezoek

Het STAM in klasverband bezoeken kan perfect zonder gids. Met de leerkracht als begeleider/gids bijvoorbeeld. Of de leerlingen gaan individueel of in kleine groepjes op pad in het museum aan de hand van meegebrachte werkblaadjes. Voor 'Ondergronds in de stad' kan je hier een lesmap 'Ondergronds in de stad' (pdf - 8 MB) downloaden.

  • Ook deze vrije bezoeken graag vooraf even doorgeven aan onze reserveringsdienst via het online reservatieformulier of op T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur).
  • Tijdens het bezoek zelf vragen we dat de begeleidende leerkrachten in de buurt blijven van hun klas en dat er niet op de vitrines/displays geleund wordt om te schrijven. Als de klas klembordjes kan meebrengen, dan is dat ideaal. Bedankt!
  • Vrij bezoek mogelijk in de vaste opstelling 'Het verhaal van Gent' en in de tijdelijke tentoonstellingen, bekijk hier het overzicht.
rondleidingen

expo: ondergronds in de stad

ondergronds in de stad

22 november 2019 t.e.m. 20 september 2020
lagere school - 1,5 uur - prijs: 75 euro - max. 20 pers./gids

Van 22 november 2019 t.e.m. 20 september 2020 kan je in het STAM de stad ónder de stad verkennen... geloof het of niet, maar het is al even druk daar beneden als boven de grond! Een expo met o.a. ook een installatie van Studio ORKA: laat je hoofdlamp schijnen op de dieren die op -1 onder de stad leven. Raakt de ondergrond té vol? Wat vinden rat, mier, pier en mol ervan? Kom het te weten tijdens een rondleiding op maat van je klas in de expo 'Ondergronds in de stad'. Er is ook een lesmap (pdf - 8 MB) over de expo.

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)
---------------------------------------------------------------------------

het verhaal van gent

1ste, 2de, 3de graad lagere school - 1,5 uur - prijs: 75 euro - max. 20 pers./gids

Momenteel is 'Het verhaal van Gent' gesloten voor een grondige make-over, heropening op 10 oktober 2020!


Je reist door 'Het verhaal van Gent' en ziet de eeuwen voorbijvliegen. Tijdens een interactieve rondleiding ontdek je je favoriete voorwerpen, plekjes en verhalen in het museum. Allemaal dingen van en over Gent! Let goed op zodat je juist kan antwoorden op de quizvragen van de gids.

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)

stadsklassen

Bosklassen doen het in het bos, zeeklassen aan zee, en stadsklassen doen het in de stad! Gent is een stad op mensenmaat en bezorgt de hele klas gegarandeerd een avontuur om nooit te vergeten.

Een driedaags programma voor derde graad lager, om Gent door en door te leren kennen. Inclusief o.a. een bezoek aan het STAM, een boottocht, een stadswandeling, een Turkse pizza in de Sleepstraat en drie activiteiten naar keuze uit een zeer diverse lijst.


De Stadsklassen worden voortaan georganiseerd door Jeugdherberg De Draecke.