STA M

Lagere school

Scholen Lagereschool

Kom met je klas de vaste waarde 'Het verhaal van Gent' bezoeken, sinds corona helemaal in het nieuw! NIEUW is ook dat we nu per leeftijd en -wereld inspiratie voor in de klas aanreiken, ook voor juffen en meesters van de lagere school.

Handig om weten: er kan gepicknickt worden bij het STAM! Buiten in de Bijloketuinen is altijd een optie. Maar binnen kan ook: reserveer bij je groepsboeking het picknickhuisje 'De cabine' (gratis - vooraf te reserveren - max. 30 personen).

 • Vrij bezoek

  Het STAM in klasverband bezoeken kan perfect zonder gids. Met de leerkracht als begeleider/gids bijvoorbeeld. Of de leerlingen gaan individueel of in kleine groepjes op pad in het museum aan de hand van zelf meegebrachte opdrachten.

  • Ook deze vrije bezoeken graag vooraf even doorgeven aan onze reserveringsdienst via het online reservatieformulier of op T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 17 uur).
  • Tijdens het bezoek zelf vragen we dat de begeleidende leerkrachten in de buurt blijven van hun klas en dat er niet op de vitrines/displays geleund wordt om te schrijven. Als de klas klembordjes kan meebrengen, dan is dat ideaal. Bedankt!
  • Vrij bezoek mogelijk in de vaste opstelling 'Het verhaal van Gent' en in de tijdelijke tentoonstellingen, bekijk hier het overzicht.
 • Rondleidingen

  Het verhaal van Gent

  Klassen van de lagere school, welkom in de vaste STAMtentoonstelling Het verhaal van Gent. Onze gidsen verwelkomen jullie met open armen!

  Met actieve denk- en doe-opdrachten krijgen de kinderen voeling met (de groei van) Gent doorheen de eeuwen. Hoe organiseerde de stad zich? Op vlak van samenleven, transport, handel en feest vieren bijvoorbeeld... We kijken naar het verleden en vergelijken met vandaag.

  De gidsen vertellen bij de objecten verhalen op maat van de kinderen en de groep, en geven voldoende ruimte om zelf dingen uit te vissen in het museum. Waarneming maar ook eigen verbeelding en nadenken staan voorop.

  1ste, 2de, 3de graad lagere school - 1,5 uur - prijs: 80 euro - max. 20 kinderen/gids

  reserveer online

  of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 17 uur)

 • Inspiratie voor in de klas

  NIEUW! Inspiratie voor in de klas, ook op maat van de lagere school. Veel ideeën om interactief aan de slag te gaan rond een STAMbezoek of rond de thema's die het STAM aanraakt: stad/stedelijkheid. Neem zeker eens een kijkje en laat je inspireren:

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

 • Vlaanderen verbeelding werkt
 • Logo Gent 125Px
made by