STA M

Kleuters

Kleuters
20220529 ST Adfgdfg kinderen c Martin Corlazzoli COR08052

Kleuterklassen zijn zeer welkom in het museum - altijd fijn om te zien hoe snel ook de jongste bezoekertjes zich thuis voelen in het STAM en in de vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent'. Zin om in je kleuterklas aan de slag te gaan? Je vindt hier ook inspiratie per leeftijd en -wereld.

Handig om weten: er kan gepicknickt worden bij het STAM! Buiten in de Bijloketuinen is altijd een optie. Maar binnen kan ook: reserveer bij je groepsboeking het picknickhuisje 'De cabine' (gratis - vooraf te reserveren - max. 30 personen).

 • Rondleiding

  Het verhaal van Gent

  Geen minigeschiedenisles, maar een verteltocht door het museum. Wat is een (stads)museum? Hoe herken je een stad? Wat is het verschil tussen oud en nieuw? Speelse en leerrijke kennismaking met de wondere wereld van een museum. Onze gidsen zetten in op waarneming én verbeelding, gaan graag mee in de fantasie van kinderen en leggen vele linken met hun leefwereld.

  Neem achteraf gerust nog de tijd om zot te doen op de luchtfoto, te bouwen in de LEGO-zaal of met de speel- en spiegeltafels in ons Familieatelier te spelen.

  3de kleuterklas - 1,5 uur - prijs: 85 euro - max. 20 kinderen/gids

  vraag online aan of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 17 uur)
 • Vrij bezoek

  Neem je jouw kleuters liever zelf op sleeptouw door het STAM? Dat kan zeker! Volg ons kinderspoor door het museum, met in elke zaal een doe-installatie op maat van kinderen. Speel winkeltje, maak wapenschilden, versier gevels of kriebel ridder Hugo's tenen. Nood aan materiaal? Vraag naar onze STAMdierenbingo en ga samen met je kleuters op safari door de geschiedenis van Gent.

  Graag ook deze vrije bezoeken vooraf online aanvragen of op T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 17 uur).

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

 • Vlaanderen verbeelding werkt
 • Logo Gent 125Px
made by