STA'Mtickets

secundair

Een rondleiding door Het verhaal van Gent op maat van de klas? 'Het verhaal van Gent' komt tegemoet aan meerdere eindtermen van het secundair onderwijs - bekijk hier de oplijsting (pdf - 417 KB). Ook voor de tijdelijke tentoonstellingen creëert het STAM een aanbod op maat - zo bijvoorbeeld ook voor de expo 'Ondergronds in de stad' van 22 november 2019 t.e.m. 22 september 2020. Ontdek het allemaal hieronder.

vrij bezoek

Het STAM in klasverband bezoeken kan perfect zonder gids. Met de leerkracht als begeleider/gids bijvoorbeeld. Of de leerlingen gaan individueel of in kleine groepjes op pad in het museum aan de hand van meegebrachte werkblaadjes.

  • Ook deze bezoeken graag vooraf even doorgeven aan onze reserveringsdienst via het online reservatieformulier of op T + 32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur).
  • Tijdens het bezoek zelf vragen we dat de begeleidende leerkrachten in de buurt blijven van hun klas en dat er niet op de vitrines/displays geleund wordt om te schrijven. Als de klas klembordjes kan meebrengen, dan is dat ideaal. Bedankt!
  • Vrij bezoek mogelijk in de vaste opstelling 'Het verhaal van Gent' en in de tijdelijke tentoonstellingen, bekijk hier het overzicht.
rondleidingen

ondergronds in de stadexpo 'ondergronds in de stad'
22.11.2019 - 22.09.2020

Het STAM toont in de expo 'Ondergronds in de stad' dat het ondergronds al even druk is als bovengronds. Volg een rondleiding op maat van je klas en ontdek de stad onder de stad!

  • Van 22 november 2019 t.e.m. 22 september 2020
  • Prijs: 75 euro, max. 20 pers/gids
  • Duur: 1,5 uur

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)

----------------------------------------------------------------------------

het verhaal van gent

Deze rondleiding door het vaste circuit van het STAM Het verhaal van Gent is er een op maat. De gids past zich aan het niveau en de interesses van de groep aan. Op aanvraag kan hij of zij de klemtoon leggen op een bepaald thema of een specifieke tijdsperiode uit het verhaal van Gent.

  • Prijs: 75 euro, max. 20 pers/gids
  • Duur: ongeveer 1,5 uur

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)
---------------------------------------------------------------------------

OKAN het verhaal van gent

Deze rondleiding doorheen het vast circuit Het verhaal van Gent voor onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) bestaat uit actieve en interactieve opdrachten. De gids houdt rekening met het taalniveau van de jongeren en hanteert duidelijk en eenvoudig taalgebruik.

  • Prijs: 75 euro, max. 20 pers/gids
  • Duur: 1 - 1,5 uur

reserveer online

of bel +32 (0)9 210 10 75 (ma - vrij, van 9 tot 18 uur)

stadsklassen

Bosklassen doen het in het bos, zeeklassen aan zee, en stadsklassen doen het in de stad! Gent is een stad op mensenmaat en bezorgt de hele klas gegarandeerd een avontuur om nooit te vergeten.

Een driedaags programma voor eerste graad secundair, om Gent door en door te leren kennen. Inclusief o.a. een bezoek aan het STAM, een boottocht, een stadswandeling, een Turkse pizza in de Sleepstraat en drie activiteiten naar keuze uit een zeer diverse lijst.De Stadsklassen worden voortaan georganiseerd door Jeugdherberg De Draecke.