STA M
Nieuws

De STAMlieveling van ...

Stamfavorietvan

Het STAM zit in het nieuw, en iedereen heeft er zo wel een eigen favoriet... We vroegen het aan onze poetsdames Lutfiye en Alkiz, aan fotograaf Michiel Hendryckx, aan Schepen van Cultuur Sami Souguir, aan onderzoeker Brecht Dewilde, aan jeugdige bezoekers Marie-Lou & Suzette, aan vrijwilliger Moursy, aan lichtman Chris Pype, aan Valeria van het STAMcafé: wat is jouw STAMlieveling?

Waarom Gent altijd zo proper is

Poetsdames Lutfiye en Alkiz leggen uit hoe zij de stad keer op keer weer mooi maken. De luchtfoto is hun STAMlieveling.

Volkstuintjes vanop de pechstrook

Fotograaf Michiel Hendryckx portretteerde voor het nieuwe STAM de stad in zeventien beelden. Met de foto van José en zijn kruiwagen vol onkruid heeft hij een bijzondere connectie.

De oudste beschrijving van Gent

Hoor hoe onze vrijwilliger Moursy de oudste beschrijving van Gent voorleest, in het Arabisch, uit 1154! Waarom is deze zin zo bijzonder voor hem?

Kijk! Onze trampoline in het museum!

De STAMlieveling van Marie-Lou en Suzette, is die wel zichtbaar voor grote mensen? Marieke van het STAM over het kinderspoor dat dwars door het nieuwe 'Verhaal van Gent' loopt.

Als niemand iets merkt, dan is de job goed gedaan

Als de expo bijna klaar is, komt Chris alles uitlichten. Een metier dat in museumkringen extreem gewaardeerd wordt - maar niet altijd opgemerkt wordt door de bezoekers. Zie je het verschil met en zonder de paraplu's?

De koevoet, de slijpschijf en de museumcollectie

Met koevoet en slijpschijf gingen onderzoeker Brecht Dewilde en zijn collega’s op schattenjacht in de oude Rabottorens. Met maar één doel: de STAMcollectie verrijken.

Een kopje thee in het STAMcafé (en in het museum)

Niet alleen 'Het verhaal van Gent' maar ook het STAMcafé is nieuw. Valeria van het STAMcafé zocht en vond een passend schilderij in het museum.

Een stam in het STAM

Wat is de link tussen Schepen van Cultuur Sami Souguir, regenwater en de IKEA-parking? Een heel bijzondere stam...

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by