STA M
Agenda

Wijkwandeling: De vierkante kilometer - Neuseplein

06.03.2022
Neuseplein23 kinderen
Boek je ticket(s) voor deze wijkwandeling
  • Zondag 6 maart 2022
  • Start: om 14 uur
  • Duur: 2 uur
  • Prijs: 10 euro per deelnemer
  • Startpunt: Frituur Tolpoort (Neuseplein 1) - Eindpunt: LDC De Thuishaven (Neuseplein 33)

Historian in residence Tina De Gendt ontgon voor de De vierkante kilometer van het STAM het gebied rond het Neuseplein. Samen met een groep wijkherinneraars heeft ze daar schatten ontdekt: verborgen stadsgeschiedenissen!

Hoe zit dat met Verapaz en Vlaamse gelukzoekers op weg naar het land van melk en honing? Hoe werd de Voormuide de chiqueste winkelstraat van Gent? En waarom is een straat een muur en een plein een brug? Enzovoort enzoverder... ! Beeld: het Neuseplein rond 1900, Archief Gent)

Tina en het STAM gaven de ontdekte geschiedenissen door aan gidsen van Gandante. Laat je door hen op sleeptouw nemen door de buurt en zie alles ter plaatse met je eigen ogen. Voel 'De vierkante kilomer'... voel de stad, de wijk, de buurt, de mensen. Dit is geschiedenis op mensenmaat.

Expo op het STAMplein

Nog tot en met zondag 6 maart 2022 kan je ook in het STAM de vondsten van 'De vierkante kilometer' bekijken, beluisteren, beleven op het gratis toegankelijke STAMplein. Niet alleen van Neuseplein, maar ook van Brugse Poort. Speciaal voor het laatste weekend van de expo, pakken we uit met de wijkwandelingen door Gandante.

En vanaf zondag 3 april 2022 is Rabot aan de beurt op het STAMplein. Ook daar gaan we wandelingen voor organiseren. Welkom op het STAMplein, en welkom ook om mee te wandelen in de wijk!

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by