STA M
Agenda

Wijkwandeling: De vierkante kilometer - Brugse Poort

05.03.2022
Bevrijdingslaan Web
Boek je ticket(s) voor deze wijkwandeling
  • Zaterdag 5 maart 2022
  • Start: om 14 uur
  • Duur: 2 uur
  • Prijs: 10 euro per deelnemer
  • Startpunt: ingang Kokerpark (Ooievaarstraat) - Eindpunt: De Meubelfabriek (Meibloemstraat 18)

Historian in residence Tina De Gendt ontgon een tijd geleden voor de De vierkante kilometer van het STAM de Brugse Poort. Samen met een groep wijkherinneraars heeft ze daar schatten ontdekt: verborgen stadsgeschiedenissen!

Hoe zit dat met het vergeten bombardement op Gent tijdens WOII, wie zijn de Rifboys, wat is het verhaal achter het meest gefotografeerde beluik van Gent... Enzovoort enzoverder... ! (Beeld: de Bevrijdingslaan rond 1930, Archief Gent)

Tina en het STAM gaven de ontdekte geschiedenissen door aan gidsen van Gandante. Laat je door hen op sleeptouw nemen door de buurt en zie alles ter plaatse met je eigen ogen. Voel 'De vierkante kilomer'... voel de stad, de wijk, de buurt, de mensen. Dit is geschiedenis op mensenmaat.

Expo op het STAMplein

Nog tot en met zondag 6 maart 2022 kan je ook in het STAM de vondsten van 'De vierkante kilometer' bekijken, beluisteren, beleven op het gratis toegankelijke STAMplein. Niet alleen van Brugse Poort, maar ook van Neuseplein. Speciaal voor het laatste weekend van de expo, pakken we uit met de wijkwandelingen door Gandante.

En vanaf zondag 3 april 2022 is Rabot aan de beurt op het STAMplein. Ook daar gaan we wandelingen voor organiseren. Welkom op het STAMplein, en welkom ook om mee te wandelen in de wijk!

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by