STA M
Agenda

Landbouwbrigades - Meewerkdag bij Oogstgoed

04.05.2024
Meedraaidagen

BINNENKORT TICKETS

  • Infosessie in de Krook, zaal Vos en Haas: donderdag 25 april 2024, 19.30 - 21.30 uur
  • Meewerkdag op Oogstgoed: zaterdag 4 mei 2024, 10 - 16 uur
  • Oogstgoed: Jan Van Aelbroeckdreef, Gentbrugge (bij de houten poort, volg de bordjes)
  • Gratis
  • I.s.m. Avansa Regio Gent

    Beeld: Gilbert Verschatse

Vandaag bezit Gent nog steeds een belangrijke hoeveelheid landbouwgronden, binnen, maar zeker ook buiten de stadsgrenzen. In de STAMexpo 'Gentse Gronden' leer je hun geschiedenis en context kennen. Tijdens deze meewerkdag van de Landbouwbrigades (via Avansa Regio Gent) wordt theorie praktijk en steek je mee de handen uit de mouwen in Gentbrugge.

Infosessie in de Krook

Voordat je deelneemt aan een meewerkdag, nodigen we je uit op een infosessie over landbouw, voedselproductie en de Landbouwbrigades, in de Krook op donderdag 25 april. Daarbij sta je stil bij vragen zoals: is het mogelijk om onze voedselproductie te transformeren naar een duurzaam, lokaal en sociaal rechtvaardig voedselsysteem? De Landbouwbrigades trekken het veld in om al doende te onderzoeken hoe boeren en consumenten weer meer kunnen samenwerken. Na deze infosessie ben je helemaal klaar om 'de boer op te gaan' en vanop de eerste rij te zien én te ondervinden hoe de korte keten werkt.

Meewerkdag bij Oogstgoed

Op zaterdag 4 mei kan je vervolgens mee aan de slag bij Oogstgoed, een CSA (Community Supported Agriculture)-zelfoogstboerderij. Als lid koop je aan het begin van het jaar een oogstaandeel en in ruil daarvoor mag je het hele jaar door groenten, fruit en kruiden oogsten voor eigen gebruik. Zo reduceer je je voedselkilometers en zorg je mee voor een eerlijk inkomen voor de boer. Oogstgoed is ook een ontmoetingsplaats waar boeren en klanten samenwerken, leren en ontspannen. Op deze meewerkdag steek je de handen uit de mouwen en maak je van dichtbij kennis met de boeren en hun verhaal.

Samen met Avansa Regio Gent, in het kader van onze expo 'Gentse Gronden'.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by