STA M
Agenda

Landbouwbrigades - Meewerkdag bij Goedinge

25.05.2024
Meedraaidagen

BINNENKORT TICKETS

  • Infosessie in de Krook (zaal Vos en Haas): donderdag 25 april 2024, 19.30 - 21.30 uur
  • Meewerkdag op Oogstgoed: zaterdag 25 mei 2024, 10 - 16 uur
  • Goedinge: Goedingenstraat 9, Afsnee
  • Gratis
  • I.s.m. Avansa Regio Gent

    Beeld: Gilbert Verschatse

Vandaag bezit Gent nog steeds een belangrijke hoeveelheid landbouwgronden, binnen, maar zeker ook buiten de stadsgrenzen. In de STAMexpo 'Gentse Gronden' leer je hun geschiedenis en context kennen. Tijdens deze meewerkdag van de Landbouwbrigades (via Avansa Regio Gent) wordt theorie praktijk en steek je mee de handen uit de mouwen in Afsnee.

Infosessie in de Krook

Voordat je deelneemt aan een meewerkdag, nodigen we je uit op een infosessie over landbouw, voedselproductie en de Landbouwbrigades, in de Krook op donderdag 25 april. Daarbij sta je stil bij vragen zoals: is het mogelijk om onze voedselproductie te transformeren naar een duurzaam, lokaal en sociaal rechtvaardig voedselsysteem? De Landbouwbrigades trekken het veld in om al doende te onderzoeken hoe boeren en consumenten weer meer kunnen samenwerken. Na deze infosessie ben je helemaal klaar om 'de boer op te gaan' en vanop de eerste rij te zien én te ondervinden hoe de korte keten werkt.

Meewerkdag bij Goedinge

Op zaterdag 25 mei kan je vervolgens mee aan de slag bij Goedinge, een CSA (Community Supported Agriculture)-boerderij, waar je zelf kan oogsten en pakketten kan bestellen. Al eeuwenlang worden de gronden van (de) Goedinge beteeld. Ze zijn eigendom van Stad Gent, ideaal dus voor gemeenschapslandbouw. Met passie en met respect voor de natuur wordt er voedsel geteeld voor de omgeving en voor de stad. Het bedrijf wordt uitgebouwd vanuit een langetermijnvisie, voor toekomstige generaties.

Samen met Avansa Regio Gent, in het kader van onze expo 'Gentse Gronden'.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by