STA M
Agenda

Landbouwbrigades - Meewerkdag bij De Gentse Zuivelhoeve

01.06.2024
Meedraaidagen

BINNENKORT TICKETS

  • Infosessie in de Krook: donderdag 25 april 2024, 19.30 - 21.30 uur
  • Meewerkdag bij de Gentse Zuivelhoeve: zaterdag 1 juni 2024, 10 - 16 uur
  • De Gentse Zuivelhoeve: Drieselstraat 67, Oostakker
  • Gratis
  • I.s.m. Avansa Regio Gent

    Beeld: Gilbert Verschatse

Vandaag bezit Gent nog steeds een belangrijke hoeveelheid landbouwgronden, binnen, maar zeker ook buiten de stadsgrenzen. In de STAMexpo 'Gentse Gronden' leer je hun geschiedenis en context kennen. Tijdens deze meewerkdag van de Landbouwbrigades (via Avansa Regio Gent) wordt theorie praktijk en steek je mee de handen uit de mouwen in Oostakker.

Infosessie in de Krook

Voordat je deelneemt aan een meewerkdag, nodigen we je uit op een infosessie over landbouw, voedselproductie en de Landbouwbrigades, in de Krook op donderdag 25 april. Daarbij sta je stil bij vragen zoals: is het mogelijk om onze voedselproductie te transformeren naar een duurzaam, lokaal en sociaal rechtvaardig voedselsysteem? De Landbouwbrigades trekken het veld in om al doende te onderzoeken hoe boeren en consumenten weer meer kunnen samenwerken. Na deze infosessie ben je helemaal klaar om 'de boer op te gaan' en vanop de eerste rij te zien én te ondervinden hoe de korte keten werkt.

Meewerkdag bij Goedinge

Op zaterdag 1 juni kan je vervolgens mee aan de slag bij De Gentse Zuivelhoeve, een melkveebedrijf aan de Gentse stadsrand. De boerderij wordt momenteel door de tweede generatie boeren gerund en de derde generatie staat al klaar. De koeien komen er op de eerste plaats. In de winter verblijven ze in de ruime stal en in de zomer kunnen ze grazen in de weilanden. De melk wordt op het erf verwerkt tot producten. Kom meehelpen en leer bij over de wondere wereld van melk en koeien.

Samen met Avansa Regio Gent, in het kader van onze expo 'Gentse Gronden'.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by