STA'M

de kubieke meter: kasper geeroms

Kasper2

Het zijn vooral de schreeuwerige kleuren en grappige ontwerpen die Kasper Geeroms (°1986) ertoe hebben aangezet om energiedrankjes te verzamelen. Ook de bizarre namen maken het vergaren aanlokkelijk: Virus of beauty, Bomba! en Mike Tyson spreken tot de verbeelding.

Kasper koopt liever niet online. Hij heeft de hele verzameling zelf bij elkaar gesprokkeld en schakelt zijn vrienden in om mee te zoeken. Wanneer ze een drankje meebrengen van vakantie, mogen ze steevast mee proeven. De drankjes op basis van limoen en citroen worden het lekkerst bevonden, en ook die met een gember- of kruidentoets vallen in de smaak.

Zijn bonte collectie bevat ook lege blikjes, verroeste en zelfs geblutste exemplaren. Een topstuk is een goudkleurig blik met afbeelding van Michael Jackson, vervaldatum: 1995.

'Mijn grootste vangst deed ik op een roadtrip door Oost-Europa. Ik kwam thuis met een zestigtal nieuwe blikjes. Energiedrankjes zijn daar razend populair. Je vindt er in elke kleine shop eentje dat je nog niet eerder had gezien. Een plezier voor een verzamelaar als ik.'

Een deel van de verzameling energy drinks is te zien in 'De kubieke meter' van het STAM van 20 januari t.e.m. 28 april 2019.

vul jij de volgende kubieke meter?

Het STAM is het museum over de stad en laat ook de verzamelingen van de bewoners van de stad zien. Want niet alleen musea verzamelen! In de inkomhal, gratis toegankelijk voor iedereen, in ‘De kubieke meter’.

Elke Gentenaar kan zich kandidaat stellen voor ‘De kubieke meter’. Alle soorten verzamelingen komen in aanmerking. Bekijk hier de reeks voorbije kubieke meters.

Heb jij ook een verzameling? Stel je kandidaat door dit formulier in te vullen. Een loting bepaalt wie als volgende zijn/haar verzameling mag tonen.