STA M
Agenda

de kubieke meter: alain bonnel

24.06.2018 18.09.2018
Alain

praktische infoalle kubieke metersstel je kandidaat

  • Van 24 juni t.e.m. 18 september 2018
  • Gratis toegankelijk in de STAMinkomhal

Al van kindsbeen af is Alain Bonnel (°1970) gebeten door de schoonheid van de natuur. Zowel de sterrenhemel als de aardse fauna en flora prikkelen zijn verbeelding. Hij legt verzamelingen aan van schelpen, vlinders, stenen, skeletjes en botjes, bladeren en bloemen. Na die wonderlijke jeugdjaren komt de passie voor het verzamelen op een lager pitje te staan. De collecties gaan verloren bij één van de vele verhuizingen in zijn jeugdjaren.

Een twintigtal jaar geleden treft Alain bij het leegmaken van de woning van zijn overleden vader een doos aan met bijzondere stenen. Ze zijn ingepakt in krantenpapier en er zitten handgeschreven notities bij met de benamingen van de gesteenten.

'Sindsdien verzamel ik weer met de passie van weleer, overal waar ik kom raap ik schelpen, stenen en fossielen. Ik volg ook lezingen over astronomie op de Volkssterrenwacht Armand Pien en ben lid van de Gentse geologische verzamelaarsvereniging Nautilus. Mijn verzameling groeit aan met eigen vondsten en aankopen op beurzen. Bij thuiskomst maak ik er net als mijn vader aantekeningen bij.'

Een deel van de verzameling schelpen en mineralen is te zien in 'De kubieke meter' van het STAM van 24 juni t.e.m. 18 september 2018.

vul jij de volgende kubieke meter?

Het STAM is het museum over de stad en laat ook de verzamelingen van de bewoners van de stad zien. Want niet alleen musea verzamelen! In de inkomhal, gratis toegankelijk voor iedereen, in ‘De kubieke meter’.

Elke Gentenaar kan zich kandidaat stellen voor ‘De kubieke meter’. Alle soorten verzamelingen komen in aanmerking. Bekijk hier de reeks voorbije kubieke meters.

Heb jij ook een verzameling? Stel je kandidaat door dit formulier in te vullen. Een loting bepaalt wie als volgende zijn/haar verzameling mag tonen.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by