STA M
Agenda

a glimpse: salon januari

08.01.2017
Salon Glimpse

alle salons

over de expo

  • Zondag 8 januari 2017
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Vrij toegankelijk in de expo
  • Inschrijven hoeft niet

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling.

Bekijk het gesprek van januari hier:


de gesprekspartners in januari

Jan De Maeseneer (°1952) is gewoon hoogleraar Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg aan de Universiteit Gent en werkt deeltijds als huisarts in het Wijkgezondheidscentrum Botermarkt in Ledeberg, Gent. Hij is voorzitter van de Gentse Stedelijke Gezondheidsraad.
Inspiratiebron: een film van Ken Loach, I, Daniel Blake (2016).

Sidharta Gautama (°1971) is ICT-onderzoeker. Hij werkt aan de Universiteit Gent en ontwikkelt nieuwe oplossingen voor slimme steden met i-KNOW, innovatie in intelligente informatieverwerking.
Inspiratiebron: autonome robots.

Pieter Van Herck is senior adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid bij Voka, het Vlaamse netwerk van ondernemingen, en Voka Health Community. Daarnaast is hij als doctor in public health ook werkzaam bij het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap aan de KU Leuven. Hij schreef het boek 'Transformeren om te overleven in de zorg'.
Inspiratiebron: de 'slinky', een stuk speelgoed.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by