STA M
Agenda

a glimpse: salon maart

05.03.2017
Salon Glimpse

alle salons

over de expo

  • Zondag 5 maart 2017
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Vrij toegankelijk in de expo
  • Inschrijven hoeft niet

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling.

bekijk het gesprek van maart hier:de gesprekspartners in maart

Laura Muyldermans (°1987) en Arian Schelstraete (°1987) zijn architecten uit Brussel. Aan de hand van architecturale interventies bevragen ze de betekenis van publieke ruimte. Laura Muyldermans werkt daarnaast als projectarchitect bij architecten de vylder vinck taillieu. Arian Schelstraete was het voorbije jaar als researchstudent verbonden aan de Universiteit van Tokyo.
Inspiratiebronnen: Go Hasegawa, The proportion of blank space, in: Thinking, making architecture, living (2012) en een verrekijker

Wim Rasschaert (°1974) is advocaat. Hij adviseert en begeleidt lokale besturen in Vlaanderen bij ruimtelijke ontwikkelingen en vastgoedprojecten. Als jurist is hij bijzonder gefascineerd door de wijze waarop met de publieke ruimte wordt omgegaan.
Inspiratiebron: De Grote Markt van Mechelen (14de eeuw)

Mathias Bienstman (°1981) is beleidscoördinator bij Bond Beter Leefmilieu (BBL), de federatie van natuur- en milieuverenigingen. Het beleidsteam van BBL doet studie-, communicatie- en beleidswerk rond de transitie naar een volledig hernieuwbare, circulaire economie. Hij is opgeleid als moraalfilosoof en econoom.
Inspiratiebron: Tony Seba, Clean disruption of energy and transportation (2014)

Roland Cracco (°1961) is CEO van Interparking. Hij studeerde rechten aan de VUB, haalde een master in Vastgoed aan de KU Leuven en een master Financiën aan de Solvay Business School. Hij werkte vijf jaar als advocaat, waarna hij de toga ruilde voor leidinggevende functies bij de staalconstructiegigant Victor Buyk en Immobiliën Hugo Ceusters.
Inspiratiebron: George Orwell, 1984 (1949)

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by