STA M
Agenda

a glimpse: salon februari

05.02.2017
Salon Glimpse

alle salons

over de expo

  • Zondag 5 februari 2017
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Vrij toegankelijk in de expo
  • Inschrijven hoeft niet

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en achteraf toegevoegd aan de tentoonstelling.

Bekijk het gesprek van februari hier:


de gesprekspartners in februari

Paul Blondeel (°1957) studeerde sociale agogiek en geeft les aan de VUB (Cosmopolis Centre for Urban Research). Hij doet onderzoek naar de ervaring van plaatsen in hun stedelijke context en geschiedenis, naar het bewustzijn over die plaatsen en de omgang ermee (Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen).
Inspiratiebron: een film van Jef Cornelis, 'Brussel, scherven van geluk' (1995).

Fikry El Azzouzi (°1978) is schrijver van romans, columns en theaterteksten. In 2010 debuteerde hij met de roman Het Schapenfeest. Sinds dit jaar maakt hij deel uit van het open KVS-ensemble.
(verontschuldigd wegens ziekte) Inspiratiebron: wandelschoenen. Een pleidooi om rond te lopen in de stad en te verdwalen. Want "De stad heeft kritisch voetvolk nodig die in de straten blijven hangen. Die niet denken aan gisteren, maar zonder zorgen denken aan morgen. (...) De stad is de pionier van de wereld, de stad is de kunstenaar die ver voor zijn tijd is. In de stad werd de meerderheid een minderheid en de minderheid is de norm geworden."

Hella Rogiers is directeur van Common Ground, een bureau voor gebiedsmarketing, draagvlakcreatie en communicatie rond projecten in de publieke ruimte. Ze studeerde Germaanse Taal- en letterkunde en heeft ruime ervaring in communicatie rond mobiliteit, infrastructuurwerken en gebiedsontwikkeling.
Inspiratiebron: een methodiek van Henk Ovink,'Rebuild by design' (2012)

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by