STA M
Nieuws

De vierkante kilometer: tegel K19, Ledeberg

STORME PBK 154

In 'De vierkante kilometer' haalt het STAM de verborgen verhalen van de stad boven, op het ritme van de tegels van zijn enorme luchtfoto-vloer van de stad.

Van september t.e.m. december 2021 streek historica Tina De Gendt neer op tegel K19, in Ledeberg. Foto : Ledebergplein, toen Vooruitgangsplaats © Archief Gent Als verhalenverzamelaar ter plaatse, als 'historian in residence', speurt ze voor het STAM naar verborgen stadsgeschiedenissen. Dit doet ze samen met buurtbewoners en enthousiastelingen. Wil je graag meewerken en/of heb je ideeën? Stuur dan zeker een mailtje naar Tina De Gendt via tinadegendt@gmail.com.

Lees hier meer over het project 'De vierkante kilometer' en ontdek ook welke tegels/vierkante kilometers eerder aan de beurt kwamen in de reeks.

K19 2

Wandelingen in de wijk

Dankzij een enthousiaste groep ‘herinneraars’ komen geleidelijk verhalen naar boven. Ben je nieuwsgierig naar je buren, buurt en buurtverleden? Neem deel aan een gratis wijkwandeling om de al ontdekte verhalen rechtstreeks uit de mond van Tina De Gendt te horen. En misschien ken je zelf verhalen over de buurt die volgende generaties zeker moeten kennen?

De wijkwandelingen vonden plaats op de eerste zondag van de maand, voor Ledeberg van oktober 2021 t.e.m januari 2022. Kijk maar op onze STAMkalender of gewoon onderaan deze pagina.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by