STA M
Nieuws

De vierkante kilometer: tegel J17, Dampoort

Dampoort beeld

In 'De vierkante kilometer' haalt het STAM de verborgen verhalen van de stad boven, op het ritme van de tegels van zijn enorme luchtfoto-vloer van de stad.

Van februari t.e.m. mei 2023 strijkt historica Tina De Gendt neer op tegel J17, in Dampoort. Foto : Ledebergplein, toen Vooruitgangsplaats © Archief Gent Als verhalenverzamelaar ter plaatse, als 'historian in residence', speurt ze voor het STAM naar verborgen stadsgeschiedenissen. Dit doet ze samen met buurtbewoners en enthousiastelingen. Wil je graag meewerken en/of heb je ideeën? Stuur dan zeker een mailtje naar Tina De Gendt via tinadegendt@gmail.com.

Lees hier meer over het project 'De vierkante kilometer' en ontdek ook welke tegels/vierkante kilometers eerder aan de beurt kwamen in de reeks.

Tegel J17

Wandelingen in de wijk

Dankzij een enthousiaste groep ‘herinneraars’ komen geleidelijk verhalen naar boven. Ben je nieuwsgierig naar je buren, buurt en buurtverleden? Neem deel aan een gratis wijkwandeling om de al ontdekte verhalen rechtstreeks uit de mond van Tina De Gendt te horen. En misschien ken je zelf verhalen over de buurt die volgende generaties zeker moeten kennen?

De wijkwandelingen vinden plaats op de eerste zondag van de maand, voor Dampoort van februari t.e.m mei 2023. Kijk maar op onze STAMkalender of gewoon onderaan deze pagina.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by