STA M
Agenda

'Van jakkes tot jammie!': zoektocht met Vlieg

29.06.2024 31.08.2024
Schatten van Vlieg 2024
Boek je museumticket(s)
  • Van 29 juni t.e.m. 31 augustus 2024
  • Voor (families met) kinderen vanaf 7 jaar
  • Kinderen t.e.m. 18 jaar mogen gratis binnen in het STAM
  • De zoektocht van Vlieg is gratis en kan je aan de balie vragen

Hallo, ik ben Vlieg en ik ben gek op eten! Kom je samen met mij deze zomer in het STAM alles over eten in de loop van de eeuwen ontdekken? We gaan van 'jakkes' tot 'jammie'. Benieuwd of mijn zoektocht bij jou in de smaak valt...

Vind een smakelijke Schat van Vlieg in het STAM

20230327 STAM Stadklassen Dag 1 c Martin Corlazzoli COR03565

Vlieg is een echte lekkerbek en gaat in onze vaste tentoonstelling Het verhaal van Gent op zoek naar eetgewoontes en hoe die in de loop van de geschiedenis veranderen (of net niet). Zoek tussen de museumobjecten mee naar typisch eten van vroeger en ontdek via leuke spelletjes eeuwenoude ingrediënten.

Ga samen met je familie en vriendjes op zoek naar de Schat van Vlieg. Onderweg doe je opdrachtjes om letters te verzamelen en met een beetje extra fantasie, kan jij Vlieg op het einde van je ontdekkingstocht iets lekkers voorschotelen! Echte schattenzoekers worden achteraf zelf ook beloond met een smakelijke verrassing.

Wat zijn de Schatten van Vlieg?

SVV2024 beeld 1

Tijdens de zomer kan je op 350 culturele locaties, in heel Vlaanderen en Brussel, op zoek gaan naar de Schatten van Vlieg. Het thema voor 2024 is ‘Proef jij wat ik proef?’.

Na je schattenzoektocht in het STAM krijg je iets kleins mee naar huis én een unieke wedstrijdcode waarmee je een avontuurlijk familieweekend kan winnen, op het domein van Warredal in Maaseik.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by