STA M
Nieuws

Deze zomer in het STAM

Website zomer 2024

Zon of regen, buiten of binnen, met of zonder kinderen, actief of liever wat rustig aan… Deze zomer is er voor iedereen wat te beleven in en rond het STAM.

Verkoelende expo's

Ontsnap aan de hitte of aan zomerse, Belgische regenbuien in het museum. Leer Gent beter kennen in de vaste tentoonstelling ‘Het verhaal van Gent’ of bezoek een van onze drie tijdelijke expo's, waarvan je twee op het STAMplein helemaal gratis kan bezoeken.

Kinderen meer dan welkom!

Beleef het STAM op het ritme van kinderen. In ons interactief luisterspel ‘Santé m’n Ratje’ neemt verteller Ratje onze jongste bezoekers (4-9 jaar) mee door alle bochtjes en gaatjes van het museum. Hier en daar in het STAM vertelt hij een stukje geschiedenis én geeft hij een doe-opdracht.

Ook deze zomer kunnen speurneuzen in ons museum op zoek naar Schatten van Vlieg (vanaf 7 jaar). Zoek tussen de museumobjecten mee naar typisch eten van vroeger en ontdek via spelletjes de schat. Echte schattenzoekers worden beloond met een smakelijke verrassing...

Ook op Bijloke Wonderland is er heel wat te beleven met kinderen.

De fiets en boer op met 'Gentse Gronden'

Ga mee op fietstocht langs Gentse geschiedenis in Puyenbroeck, Afsnee of het Meetjesland. Samen met een gids hou je halt bij lokale voorbeelden en krijg je concrete verhalen als aanvulling op onze tijdelijke expo Gentse Gronden.

Steek je liever je handen uit de mouwen? Kom een dag meehelpen op meewerkboerderijen Rawijs en de Huysmanhoeve.

Gentse Feesten

Speciaal voor de Gentse Feesten worden de rondleidingen door onze vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' of 'Honger naar Gent' in onvervalst Gents gegeven.

We gaan ook op stap, buiten het museum. Ga met onze historian in residence Tina De Gendt op ontdekking door superdiverse poortwijken van Gent: Brugse Poort, Rabot, Voormuide, Ledeberg of Dampoort, als voorproefje op onze volgende STAMexpo De Poorten.

Of ga op stadswandeling met verteller Noël Callebaut. Hij trakteert je op de fijnste, meest smaakvolle, hier en daar ook wat aangebrande geschiedenisverhalen over eten en drinken in Gent.

Bijloke Wonderland: zomerfestival op de site

Voor het vijfde jaar op rij organiseren alle partners op de site Bijloke Wonderland, een cultuurfestival van donderdag 15 augustus tot en met zondag 1 september. In het STAM kan je ieder weekend terecht voor een rondleiding. Op vrijdag ‘De zusters van de Bijloke’, op zaterdag ‘Gentse Gronden’ en op zondag de vertelwandeling ‘De geheimen van de Bijlokesite’ voor families.

Als kers op de taart, in het kader van onze expo Gentse Gronden, vindt op zaterdag 31 augustus een Gents Oogstfeest plaats. Op de site wordt een lange tafel gedekt voor honderd liefhebbers van lokale, verse topproducten. Inclusief een korte-ketenmarkt, muziek en een gezellige feestsfeer.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by