STA M
Agenda

misdaadauteurs aan het woord: guy prieels en toni coppers

27.12.2018
2019 04 03 Toni Coppers Lettertypes C Thomas Sweertvaegher

inschrijvenover de expo

  • Donderdag 27 december 2018
  • Van 14 tot 16 uur
  • In de abdijrefter van het STAM
  • Prijs: 10 euro - kansentarief via UiTPAS: 2 euro
  • Ihkv de expo 'Het museum van de misdaad' (16+): toegangstarieven

Waar haalt een misdaadauteur zijn inspiratie en op welke manier verloopt het schrijfproces? Hoe verloopt een echt moordonderzoek en hoe werken speurders van Moordzaken? Auteurs Guy Prieels en Toni Coppers lichten een tip van de sluier en lezen voor uit eigen werk. Napraten kan bij een lekkere kop koffie en zoet. En vergeet de expo Het museum van de misdaad niet te bezoeken!

guy prieels

Guy Prieels combineerde tijdens zijn loopbaan een interessante waaier aan beroepen: kleinkunstenaar, vastgoedmakelaar en kunsthandelaar. Daarna werd hij voltijds auteur met tot op heden 9 romans op zijn actief. Enkele van zijn misdaadromans zijn De wraak van meneer Jules (2016), Bloedbroeders (2017) en het recente Bluf (2018).

‘Prieels heeft de opmerkelijkste misdaadroman van dit voorjaar geschreven. Hij vertelt Pannecouckes leven met veel couleur locale, een oor voor dialoog en een vleugje gruwel en humor.’ John Vervoort in De Standaard der Letteren over De wraak van meneer Jules

toni coppers

Toni Coppers startte in 2008 met het schrijven van een literaire misdaadreeks, die hem meerdere bekroningen opleverde. In 2014 won hij met 'Dood water' de Hercule Poirotprijs, en werd hij genomineerd voor De Gouden Strop. Met ‘De vleermuismoorden’ (2015) en ‘De hondenman’ (2016) won hij twee jaar op rij de publieksprijs Hercule Poirot. Coppers’ misdaadromans werden voor televisie tot een 13-delige serie bewerkt en in 2016 onder de titel ‘Coppers’ op VTM uitgezonden.

In het kader van het Magrittejaar 2017 schreef Toni Coppers 'De zaak Magritte', een indringende literaire thriller rond een nieuw hoofdpersonage, de Brusselse ex-rechercheur Alex Berger.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by