STA'M

hammam. steaming stories

37 A3934

Een hete kamer in een wellnesscentrum of een eeuwenoud ritueel dat langzaam doordringt in Vlaanderen? Welk erfgoed kies je als het jouwe? Met deze expo gunt de vzw Nakhla je een blik door het sleutelgat van hammams in de 21ste eeuw, in Marokko en in Vlaanderen. Welke rituelen en geheimen worden er gedeeld? Welke schoonheidsrecepten gaan al duizend jaar mee? Dompel je onder in de wereld van hammam en van steaming stories.

Met foto's van Mashid Mohadjerin.

In de periode van de expo, vinden er workshops en lessen Verzorging van het PIHS (Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen) plaats in het STAM die kunnen bijgewoond worden door iedereen. Neem een kijkje op de activiteitenkalender.

expo lanceert project

Deze expo in het STAM is de lancering van het project 'Hammam. Steaming stories'. Nakhla brengt de volgende jaren de rijke hammamcultuur verder in beeld via tal van activiteiten. Ben je nieuwsgierig naar meer? Wil je zelf graag meewerken aan dit project? Heb je tips of ideeën? Stuur een mailtje naar zohra@nakhla.be.

Een expo van Nakhla vzw i.s.m. STAM - Stadsmuseum Gent, Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Riad Nagiba, Universiteit Gent, Amsab-ISG, VormingPlus en FARO.