Vandaag bezit Gent nog steeds een belangrijke hoeveelheid landbouwgronden, binnen, maar zeker ook buiten de stadsgrenzen. In de STAMexpo 'Gentse Gronden' leer je hun geschiedenis en context kennen. Tijdens deze fietstocht in het Meetjesland, in de buurt van de Huysmanhoeve in Eeklo, krijg je concrete verhalen en voorbeelden te horen en te zien. Landbouw, natuur en erfgoed komen in deze fietstocht samen. Tussen de Huysmanhoeve in Eeklo en de hoeve Goed ter Beke in Waarschoot kom je meer te weten over de ontwikkeling van de regio, met nadruk op voeding en textiel, en sta je ook stil bij een stukje sociale geschiedenis.
Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante, in het kader van onze expo 'Gentse Gronden'. Behalve in het Meetjesland kan je samen met Gandante ook op ontdekking gaan in Afsnee en bij Domein Puyenbroeck.
Vandaag is Gent eigenaar van zo'n 1.800 hectare plattelandsgrond, voornamelijk buiten de stadsgrenzen. Maar ooit was dat 5.000 hectare akkers, weiden en bos. De stad op het platteland: wat is het verhaal achter die gronden? Waar ligt hun toekomst?
Tijdens deze fietstocht bij Domein Puyenbroeck krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante. UITGESTELD
Tijdens deze fietstocht in Afsnee krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante. Even batterijen opladen voordat je opnieuw het Gentse feestgedruis induikt!
Tijdens deze fietstocht in het Meetjesland krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante.
Het STAMplein is een gratis stukje museum met een wisselende programmatie. Ontdek er de schatten van de vijfde aflevering van het erfgoedproject 'De vierkante kilometer' waarbij Dampoort uitgelicht wordt.
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!
Zestig jaar geleden kwam de Turkse migratie naar Gent op gang. Vandaag heeft bijna een tiende van de Gentenaren Turkse roots. Jongeren uit de Turkse diaspora gingen op zoek naar de verhalen, voorwerpen en betekenissen achter die cijfers. 'Wie bewaart, die vindt! Koru ve yașat!', een sneak peek van een groeiende Gents-Turkse erfgoedcollectie.