Vandaag bezit Gent nog steeds een belangrijke hoeveelheid landbouwgronden, binnen en buiten de stadsgrenzen. In de STAMexpo 'Gentse Gronden' leer je hun geschiedenis, context en huidige betekenis kennen. Tijdens deze fietstocht in Afsnee krijg je concrete verhalen en voorbeelden te horen en te zien. Onder meer de Goedingekouter komt aan bod, waar OCMW-gronden vandaag verpacht worden aan een melkveebedrijf en een biogroentenboerderij. Verder sta je ook stil bij het samenspel tussen landbouw, verstedelijking, recreatie en natuurontwikkeling dat de open ruimte rond Gent in de loop van de geschiedenis bepaalde.
Fiets mee langs dit stukje Gent, samen met Gandante, in het kader van onze expo 'Gentse Gronden'. Behalve in Afsnee kan je samen met Gandante ook op ontdekking gaan bij Domein Puyenbroeck en in het Meetjesland.
Vandaag is Gent eigenaar van zo'n 1.800 hectare plattelandsgrond, voornamelijk buiten de stadsgrenzen. Maar ooit was dat 5.000 hectare akkers, weiden en bos. De stad op het platteland: wat is het verhaal achter die gronden? Waar ligt hun toekomst?
Tijdens deze fietstocht bij Domein Puyenbroeck krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante. UITGESTELD
Tijdens deze fietstocht in het Meetjesland krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante.
Tijdens deze fietstocht in het Meetjesland krijg je concrete verhalen en lokale voorbeelden te zien, als aanvulling bij de STAMexpo 'Gentse Gronden'. Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante.
Grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie op straat, fenomenen die nog te vaak weggewuifd worden. In de voortuin van het STAM vind je een twintigtal artistieke foto’s, gemaakt door leerlingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent om de boodschap ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ verder op de agenda te zetten.
Ontdek alle bochtjes en gaatjes van 'Het verhaal van Gent' met het luisterspel 'Santé m'n Ratje'. Luister en speel samen met Ratje in het STAM, ideaal voor kinderen van 4 t.e.m. 9 jaar.
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!