STA'Mtickets

zoektocht: de schat van vlieg

Webd Vlieg2019 Vierkant Kist Proef Vlieg 2000Px
kids proof

in het STAM

Smaak jij wat Vlieg smaakt? Hoe proeft Gent als stad? Ontdek de smaakgeschiedenis van Gent in de verschillende zalen van het museum. Wie de juiste ingrediënten verzamelt, ontdekt waar Vlieg de schatkist heeft verstopt.

Worteltjes, prei, kip … Wat heb je nog meer nodig om Gentse waterzooi te maken? In het STAM krijg je een boodschappenlijstje met ingrediënten. Verzamel ze doorheen het hele museum met leuke doe-opdrachten: bootjes vouwen, punten verbinden, ... Het recept neem je mee naar huis, en je krijgt er iets zoets bovenop. Maar om te mogen starten, moet je eerst iets blind proeven en raden wat het is. Spannend!

De schatkist gevonden? Dan krijg je een smaakboekje vol spelletjes. Schilderen met choco, heksensoep brouwen of eten met je voeten? Hoe verfijnd is jouw smaakzin?

in vlaanderen en brussel

Vlieg verstopt deze zomer weer schatkisten doorheen heel Vlaanderen en Brussel. Ga op zoek naar een (of meer) van de 300 schatten van Vlieg en verken een verrukkelijk parcours. Vlieg maakt drie smaakboekjes met heerlijke spelletjes en smaakvolle stickers. Doe mee aan minstens drie zoektochten in drie verschillende locaties en verzamel het rode, blauwe en groene smaakboekje. Wedden dat dit smaakt naar meer?

Meer info op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg.