STA M
Agenda

zoektocht: de schat van vlieg

29.06.2019 01.09.2019
Webd Vlieg2019 Vierkant Kist Proef Vlieg 2000Px

praktisch

over de expo

  • Van 29 juni t.e.m. 1 september 2019
  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Kinderen t.e.m. 18 jaar mogen gratis binnen in het STAM
  • De zoektocht van Vlieg is gratis
  • Reserveren hoeft niet

in het STAM

Smaak jij wat Vlieg smaakt? Hoe proeft Gent als stad? Ontdek de smaakgeschiedenis van Gent in de verschillende zalen van het museum. Wie de juiste ingrediënten verzamelt, ontdekt waar Vlieg de schatkist heeft verstopt.

Worteltjes, prei, kip … Wat heb je nog meer nodig om Gentse waterzooi te maken? In het STAM krijg je een boodschappenlijstje met ingrediënten. Verzamel ze doorheen het hele museum met leuke doe-opdrachten: bootjes vouwen, punten verbinden, ... Het recept neem je mee naar huis, en je krijgt er iets zoets bovenop. Maar om te mogen starten, moet je eerst iets blind proeven en raden wat het is. Spannend!

De schatkist gevonden? Dan krijg je een smaakboekje vol spelletjes. Schilderen met choco, heksensoep brouwen of eten met je voeten? Hoe verfijnd is jouw smaakzin?

in vlaanderen en brussel

Vlieg verstopt deze zomer weer schatkisten doorheen heel Vlaanderen en Brussel. Ga op zoek naar een (of meer) van de 300 schatten van Vlieg en verken een verrukkelijk parcours. Vlieg maakt drie smaakboekjes met heerlijke spelletjes en smaakvolle stickers. Doe mee aan minstens drie zoektochten in drie verschillende locaties en verzamel het rode, blauwe en groene smaakboekje. Wedden dat dit smaakt naar meer?

Meer info op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by