STA M
Agenda

a glimpse: salon december

04.12.2016
Salon Glimpse

alle salons

over de expo

  • Zondag 4 december 2016
  • Van 10.30 tot 12 uur
  • Vrij toegankelijk in de expo
  • Inschrijven hoeft niet

a glimpse: elke maand een salon

Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en daarna toegevoegd aan de tentoonstelling.

Bekijk het gesprek hier:


de gesprekspartners in december

Luc Eeckhout is één van de oprichters van evr-Architecten (°2003), een bureau voor duurzame architectuur en stedenbouw. evr werkt en bouwt aan de stad, de plek waar alles samenkomt en waaruit alles vertrekt. De stad is hun biotoop.
Inspiratiebron: foto’s van Gregory Crewdson en Edward Burtynsky en stedenbouwkundige ingrepen van Bjarke Ingels Group (BIG) en Zones Urbaines Sensibles (ZUS).

Michiel Dehaene (°1971) is hoofddocent Stedenbouw aan de vakgroep Architectuur en Stedenbouw van de Universiteit Gent waar hij stadsanalyse en stadsontwerp doceert. Zijn onderzoek richt zich op de kennistheorie van de stedenbouw, verspreide verstedelijking en de relatie tussen verstedelijking en ontwerp.
Inspiratiebron: een kortfilm van Zbigniew Rybczynski, Tango (1980).

Filip De Poorter (°1972) is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur bouwkunde aan de Gentse Universiteit. Hij werkte in de vastgoedontwikkeling in België en Luxemburg, als directeur van Codic (1997-2008), als gedelegeerd bestuurder van Kairos nv (2009-2012) en groep Maes nv (2012-2013) en momenteel als Chief Commercial and Operations Officer en lid van het directiecomité van Banimmo.
Inspiratiebron: een boekenreeks van het Vlaams Architectuurinstituut, Architectuurboek Vlaanderen (1998 – 2016).

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by