Tijdens de expo 'A glimpse of where we're going', nodigt Elly Van Eeghem elke maand in een salon medemakers en externe stemmen uit om in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek over hun blik op toekomstige verstedelijking. Ze doen dat aan de hand van een concrete inspiratiebron die ze meebrengen: een boek, film, persoon, droom, … De gesprekken worden gefilmd en daarna toegevoegd aan de tentoonstelling.
Bekijk het gesprek hier:
Luc Eeckhout is één van de oprichters van evr-Architecten (°2003), een bureau voor duurzame architectuur en stedenbouw. evr werkt en bouwt aan de stad, de plek waar alles samenkomt en waaruit alles vertrekt. De stad is hun biotoop.
Inspiratiebron: foto’s van Gregory Crewdson en Edward Burtynsky en stedenbouwkundige ingrepen van Bjarke Ingels Group (BIG) en Zones Urbaines Sensibles (ZUS).
Michiel Dehaene (°1971) is hoofddocent Stedenbouw aan de vakgroep Architectuur en Stedenbouw van de Universiteit Gent waar hij stadsanalyse en stadsontwerp doceert. Zijn onderzoek richt zich op de kennistheorie van de stedenbouw, verspreide verstedelijking en de relatie tussen verstedelijking en ontwerp.
Inspiratiebron: een kortfilm van Zbigniew Rybczynski, Tango (1980).
Filip De Poorter (°1972) is afgestudeerd als burgerlijk ingenieur bouwkunde aan de Gentse Universiteit. Hij werkte in de vastgoedontwikkeling in België en Luxemburg, als directeur van Codic (1997-2008), als gedelegeerd bestuurder van Kairos nv (2009-2012) en groep Maes nv (2012-2013) en momenteel als Chief Commercial and Operations Officer en lid van het directiecomité van Banimmo.
Inspiratiebron: een boekenreeks van het Vlaams Architectuurinstituut, Architectuurboek Vlaanderen (1998 – 2016).
Elly Van Eeghem nodigt Jan De Maeseneer, Sidharta Gautama en Pieter Van Herck uit om in gesprek te gaan over toekomstige verstedelijking.
Elly Van Eeghem nodigt Paul Blondeel, Fikry El Azzouzi en Hella Rogiers uit om in gesprek te gaan over toekomstige verstedelijking.
Elly Van Eeghem nodigt Mathias Bienstman, Roland Cracco, Laura Muyldermans, Wim Rasschaert, en Arian Schelstraete uit om in gesprek te gaan over toekomstige verstedelijking.
Over haken en ogen, kopspeldjes, priemen, stilussen en zegels. Een reizende, kleinschalige archeologietentoonstelling met metalen topvondsten uit de middeleeuwen. Het leven zoals het was en soms nog steeds is.
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!
Neem tijdens de Week van het Gents met jouw klas een duik in de geschiedenis van Gent, vanuit het perspectief van eten en drinken en onder de deskundige leiding van een ervaren gids... in onvervalst Gents. Exclusief aanbod voor secundaire scholen, van 4 t.e.m. 8 december.