STA M

De Bijlokesite

Bijlokesiteheader

​Het STAM ligt op de Bijlokesite, een groene oase vlakbij het centrum, een cultuurhaven aan de oevers van de Leie.

Deze vroegere hospitaalsite wordt elke dag meer de cultuursite die ze wil zijn. De Bijlokesite is niet alleen de thuis van het STAM, maar ook van een tiental andere organisaties uit cultuur en onderwijs.

Zeven eeuwen lang stond ziekenzorg centraal op de Bijlokesite. In de jaren tachtig kwam daar verandering in, toen de ziekenhuisfunctie verdween en de Hogeschool Gent een deel van zijn activiteiten huisvestte in het voormalige Burgerlijk Hospitaal. Vandaag huizen op deze plek én in de nieuwbouwblokken KASK en Conservatorium, samen de 'School of Arts'.

Op initiatief van de Stad Gent volgden tal van andere culturele organisaties: Muziekcentrum De Bijloke Gent, KUNSTWERK(t), International Opera Academy, LOD, les ballets C de la B, Symfonieorkest Vlaanderen, de Gentse Gidsen en het STAM.

Bijloke plan

Zo werd de Bijlokesite een levendige cultuurhaven waar kennis en cultuur elkaar ontmoeten, dankzij de aanwezigheid van de vele verschillende spelers. Bezoek de Bijlokebewoners op www.bijlokesite.be en laat hen zich aan je voorstellen in dit filmpje.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by