STA'M

omruilvoordeel met je UiTPAS: magazine 'misdaad'

Okvcover

In het STAM kan je niet alleen een puntje sparen als je het museum bezoekt, je kan ook punten omruilen. Voor 5 punten heb je een gratis audiogids bij 'Het verhaal van Gent', voor 15 punten een driedelige DVD-box Daska Films, en voor 10 punten heb je ook het OKV-themanummer rond Misdaad.

publicatie 'museum van de misdaad'

Bij de tentoonstelling ‘Het museum van de misdaad’ hoort een themanummer van het tijdschrift OKV (Openbaar Kunstbezit Vlaanderen). Onderzoekstechnieken en echte cases uit de tentoonstelling worden uit de doeken gedaan. Geheugen Collectief en het STAM zorgden voor tekst en uitleg. De publicatie is rijk geïllustreerd met afbeeldingen van bewijsmateriaal, foto’s en dossierstukken uit de collectie van de gerechtelijke politie van Gent en is verkrijgbaar in het Nederlands en in het Frans. Te koop in de STAMshop voor 8 euro, en nu ook te verkrijgen tegen 10 omruilpunten op je UiTPAS.

Museum van de misdaad (NL - FR), OKV, okt 2018, 40 p. (50 ill.).

daska films

In de voormalige Gentse bioscopen Capitole, Majestic, Select, Savoy, Century en Rex werden in de jaren 1970-1980 journaalfilms geprojecteerd voor de hoofdfilm. Het waren de voorlopers van de regionale televisie. Deze journaals worden ook ‘Daska Films’ genoemd naar het gelijknamig bedrijf van maker Jean Daskalidès.

De originele filmspoelen uit het Archief Gent (Stadsarchief) werden door de vzw Gent Cultuurstad (voorloper van het STAM) gedigitaliseerd. Een deel van deze journaals was te zien op AVS en werd gebundeld op DVD.

DVD 1: Gentse filmaktualiteiten 1975 – 1980 (78’50’’)
DVD 2: Regionaal filmjournaal 1980 – 1982 (64’15’’)
DVD 3: Regionaal filmjournaal 1983 – 1988 (46’05’’)

Te koop in de STAMshop en sinds kort ook om te ruilen voor 15 punten op je UiTPAS!

Meer info over UiTPAS vind je hier.