STA'M

museumnacht 2017

Musuemnacht

Negen Gentse musea zetten hun deuren open tot 1 uur 's nachts en het STAM is daar één van! Hier staat tijdens Museumnacht alles in het teken van de expo Stad en universiteit. Sinds 1817.

Studenten welkom, meer nog dan op andere edities van de Museumnacht, met een expo als ‘Stad en universiteit. Sinds 1817’! Het motto van deze STAMexpo is ‘geen stad zonder universiteit en geen universiteit zonder stad’, maar zeg nu zelf: wat zouden stad en universiteit zijn zonder studenten!?

  • Wandel vanaf 19.30 uur mee met de studentenfanfare door de museumgangen. Meezingen toegestaan!
  • Binge-watch away: vlij je neer met een kussen en een dekentje voor de eerste seizoenen van De Kotmadam op groot scherm.
  • Bel naar huis om verslag uit te brengen over de voorbije week op kot: vanaf 20u kan je in een old school telefoonkot stappen waarin je wordt doorverbonden met ‘u ma’ of ‘u pa’ (starring Maxime De Winne).
  • Om 21, 22 en 23 uur word je door Allez Chantez! getrakteerd op een hippe cantus. Samenzang wordt gemixt met beatbox. Hits van Justin Timberlake, Bazart, Milow, … krijgen een complete make-over.
  • Breng zeker een bezoekje aan de expo ‘200 jaar buizen’, een spin off van de STAMexpo nav ‘200 jaar UGent’ – exclusief te bezoeken tijdens Museumnacht!
  • Buiten in de tuinen kan je opwarmen aan de vuurkorven en het STAMcafé tapt studentikoze mazoutjes.

Studenten, ex-studenten, eeuwige studenten, wannabe studenten… verenig je en kom STAMwaarts!


en verder op de bijlokesite

In Muziekcentrum De Bijloke staat de avond van Museumnacht 'Thomas speelt het hard' op het programma (uitverkocht). De Bijlokesite zal gonzen van de bedrijvigheid die avond!