STA M
Agenda

de kubieke meter: moniek bucquoye

10.07.2016 11.09.2016
Kubiekemeter Moniek

praktische infoalle kubieke metersstel je kandidaat

  • Van 10 juli t.e.m. 11 september 2016
  • Gratis toegankelijk in de STAMinkomhal

​Al dertig jaar lang schuimt Moniek Bucquoye (°1948, inwoner van Gent sinds twee jaar) fruitmarkten af op zoek naar sinaasappelvloeitjes. 'Er waren marktkramers van wie ik een schop onder mijn kont kon krijgen als ik in hun kisten zat te neuzen, terwijl anderen wikkels voor me bijhielden.'

De collectie – die geen cent heeft gekost – bestaat uit meer dan vijfduizend kleurig bedrukte papiertjes uit vele landen. Sedert het begin van de twintigste eeuw bedrukten sinaasappelexporteurs de zijdepapieren wikkels met schitterende prenten, naïeve tekeningen en publiciteit. Vandaag zijn de papiertjes hun functionele rol in het bewaren en vervoeren van de appelsienen verloren, waardoor ze als publicitair en decoratief product langzaam verdwijnen uit de kistjes.

Een deel van de verzameling sinaasappelwikkels is te zien in 'De kubieke meter' van het STAM van 10 juli tot 11 september 2016.


vul jij de volgende kubieke meter?

Het STAM is het museum over de stad en laat ook de verzamelingen van de bewoners van de stad zien. Want niet alleen musea verzamelen! In de inkomhal, gratis toegankelijk voor iedereen, in ‘De kubieke meter’.

Elke Gentenaar kan zich kandidaat stellen voor ‘De kubieke meter’. Alle soorten verzamelingen komen in aanmerking. Bekijk hier de reeks voorbije kubieke meters.

Heb jij ook een verzameling? Stel je kandidaat door dit formulier in te vullen. Een loting bepaalt wie als volgende zijn/haar verzameling mag tonen.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by