Tijdens de maandelijkse Late Donderdag: een rondleiding door onze tijdelijke expo 'De Poorten'. Kom in je eentje of breng familie of vrienden mee: iedereen welkom! Op Late Donderdag is ook ons museum open tot 22 uur; laat je in een unieke sfeer onderdompelen. Wedden dat jullie een bijzondere avond tegemoet gaan?
Ontdek de geschiedenis van de vroegere, oppermachtige stadspoorten en leer de superdiverse poortwijken van vandaag beter kennen. Een gids loodst je door informatieve en interactieve zalen, 3D-maquettes, artistieke installaties en zoveel meer.
Eeuwenlang kwam je de stad binnen via gigantische poorten. Vandaag vind je precies op die plaatsen dynamische en kleurrijke stadswijken. Wat gebeurde hier de afgelopen twee eeuwen? Hoe werd de stad hier gevormd en hertekend? De meest besproken delen van de stad nemen in deze expo zelf het woord. Op 't randje van de stad, maar centraal in deze expo.
Ontdek de geschiedenis van de vroegere, oppermachtige stadspoorten en leer de superdiverse poortwijken van vandaag beter kennen. Een gids loodst je door onze tijdelijke expo 'De Poorten'. En dat op Late Donderdag in februari 2025!
Ontdek de geschiedenis van de vroegere, oppermachtige stadspoorten en leer de superdiverse poortwijken van vandaag beter kennen. Een gids loodst je door onze tijdelijke expo 'De Poorten'. En dat op Late Donderdag in maart 2025!
Ontdek de geschiedenis van de vroegere, oppermachtige stadspoorten en leer de superdiverse poortwijken van vandaag beter kennen. Een gids loodst je door onze tijdelijke expo 'De Poorten'. En dat op Late Donderdag in april 2025!
Ontdek de geschiedenis van de vroegere, oppermachtige stadspoorten en leer de superdiverse poortwijken van vandaag beter kennen. Een gids loodst je door onze tijdelijke expo 'De Poorten'. En dat op Late Donderdag in mei 2025!
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor dat door alle museumzalen loopt. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, bekleden gevels en stippelen routes uit.
Grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie op straat, fenomenen die nog te vaak weggewuifd worden. In de voortuin van het STAM vind je een twintigtal artistieke foto’s, gemaakt door leerlingen van Kunsthumaniora Sint-Lucas Gent om de boodschap ‘Nee is nee, enkel ja is oké’ verder op de agenda te zetten.
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!