STA M

Maquette Hollain

Een maquette van Luc Deleu & T.O.P. office uit 1993 met een ontwerp voor het sociale huisvestingsproject 'De Hollain' vult de STAMcollectie aan. Dit niet-uitgevoerde ontwerp verklapt hoe de stad er had kunnen uitzien.

Dfsdfsd ST FINAL

Deze maquette van Luc Deleu & T.O.P. office met een ontwerp voor het sociale huisvestingsproject 'De Hollain' dateert uit 1993. Het is één van de vijf inzendingen voor de architectuurwedstrijd uitgeschreven door het Gentse stadsbestuur.
Architect Willem Jan Neutelings diende het winnende ontwerp in. Het 'Hollainhof' werd gerealiseerd tussen de Brusselsepoortstraat en de Visserijvaart.

Voor het STAM is het belangrijk om ook niet-uitgevoerde ontwerpen te bewaren. Ze illustreren het denkproces over stadsontwikkeling en verklappen hoe de stad er evengoed had kunnen uitzien. Wij gingen aan kunstenaar/architect Luc Deleu van T.O.P. office tekst en uitleg vragen bij dit nieuwe collectiestuk van het STAM:

In het STAM

Deze nieuwe aanwinst zal vanaf september 2023 te zien zijn in de zaal 'Ongeremde stad, 1800-vandaag' van Het verhaal van Gent.
In de collectie van het museum zit ook een andere wedstrijdmaquette voor dezelfde opdracht van de hand van architecten Henk De Smet, Paul Vermeulen en Marleen Goethals. Deze kan je hieronder bekijken.

Uit de STAMcollectie

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by