STA M
Nieuws

Tram Twee Tegenlicht

TRAM2

In de vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' vind je ook foto's van Michiel Hendryckx. Het is zijn blik op Gent en de veelzijdigheid van de stad. De reeks is al even in het STAM te zien en is sinds kort compleet, met dit beeld van tram 2.

Michiel Hendryckx woont al sinds z'n achttiende in Gent. Hij maakte de fotoreeks in aanloop naar de remake van 'Het verhaal van Gent' in 2020. Voor het nieuwe beeld koos Hendryckx ervoor om weg te trekken uit het centrum en de rand van de stad op te zoeken.

Tram 2 Michiel Hendryckx

Op de foto zie je tram 2 die in alle vroegte op de brug over de ringvaart richting Zwijnaardedorp rijdt. Van die plek is het nog twee kilometer rijden tot aan de terminus aan de bibliotheek van Zwijnaarde. Aan de horizon zie je het Gentse voetbalstadion en de rokende schouw van de IVAGO-verbrandingsoven.

Kom vooral zelf genieten van het beeld want op een schaal op maat van de pandgang van het abdijgebouw voel je pas echt de kracht van het beeld.

Meer over de reeks vind je in deze video, waarin Michiel Hendryckx het verhaal vertelt van een ander beeld uit de reeks:

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by