STA M
Nieuws

Met dank aan Woody

Woody niuews

Dankzij een samenwerking met The Woody Group, kan het STAM zijn bezoekers voortaan circulaire schoenhoesjes aanbieden om de luchtfoto te betreden.

STA Mstap1

Stap 1

Het STAM klopte bij The Woody Group aan met de vraag een oplossing te zoeken voor de wegwerp-schoenhoesjes die ter bescherming op de bekende glazen luchtfoto-vloer gebruikt worden.

In het magazijn van elk modebedrijf liggen steeds onverkochte stukken op een uitdaging te wachten. Kunnen ze nog gebruikt worden? Kunnen we er een nieuw leven mee creëren?

STA Mstap2

Stap 2

Naar aanleiding van zijn 25ste verjaardag bracht het Gentse pyjamamerk Woody in 2019 een capsulecollectie uit. De Gentse designer van Studio BamBam ging de uitdaging aan om een print te creëren vanuit een selectie iconische Woody-diertjes van de voorbije 25 jaar. Het werd een all-over print in ware street-art stijl.

STA Mstap3

Stap 3

Het ontwerpatelier van The Woody Group vertrok van de vorm van het bestaande wegwerphoesje en ontwikkelde een eenvoudig, functioneel en wasbaar schoenhoesje.

STA Mstap4

Stap 4

De schoenhoesjes werden vervaardigd bij vzw GentMade in de Brugse poort te Gent, een initiatief van Kringwinkel Ateljee. Sociale tewerkstelling, hulpverlening en milieuzorg staan centraal in hun missie.

STA Mstap53

Stap 5

Ontdek Gent op de panoramische luchtfoto in het STAM

S Tamstap5

Stap 6

Na het dragen worden de schoenhoesjes gewassen en gedroogd waardoor de schoenhoesjes veel langer en steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

De levensduur van deze testserie zal opgevolgd worden en permanent geëvalueerd. Op die manier kunnen in volgende productiereeksen verbeteringen en/of wijzigingen meegenomen worden.

STA Mstap6

Stap 7

Om de planeet zoveel mogelijk te sparen zijn grondstoffirma’s steeds op zoek naar de beste methodes om de textielberg te kunnen herwerken naar nieuwe garens. Dit procédé wordt reeds courant gebruikt voor isolatiemateriaal en als vulling van matrassen. Ook The Woody Group is volop bezig met testen om het katoen zolang mogelijk in gebruik te kunnen houden. Eens de schoenhoesjes van het STAM volledig versleten zijn, gaan ze niet in de vuilnisbak, maar zorgt The Woody group ervoor dat ze in de juiste recyclage flow terecht komen.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by