STA M
Nieuws

Gigapixelfotografie van de STAMcollectie

IMG 210giga2

Het Panoramisch gezicht op Gent in 1534 uit de STAMcollectie wordt dankzij het GIVE-topstukkenproject tot in het kleinste detail vastgelegd.

Het schilderij is één van de 25 Vlaamse topwerken die tot in het kleinste detail worden vastgelegd door middel van gigapixelfotografie. Daarvoor worden tot 200 hogeresolutieopnames gemaakt en aan elkaar gehecht. Het eindresultaat wordt een bestand van minstens één miljard pixels waarbij je tot op het kleinste detail kan inzoomen. Het lijkt wel alsof je mee het penseel vasthoudt...

Deze hoogwaardige digitale reproducties zijn een volgende stap om onze collecties te delen met het grote publiek, wat een van de doelstellingen van het STAM is en blijft. Ze zullen ook duurzaam gearchiveerd worden in het meemoo-archiefsysteem zodat de topwerken ook via die weg publiek toegankelijk zijn.

Wil je het werk Panoramisch gezicht op Gent in 1534 intussen met je eigen ogen komen ontdekken? Je vindt het schilderij in het STAM, in zaal 3.

Het GIVE-topstukkenproject kadert binnen het relanceplan Vlaamse Veerkracht en wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by