STA M
Nieuws

De Bijlokesite, een Flanders Heritage Venue

Bijloke

Het STAM en Muziekcentrum De Bijloke hebben samen het label 'Flanders Heritage Venue'. Met dit label promoot Toerisme Vlaanderen wereldwijd het congrestoerisme in unieke Vlaamse erfgoedlocaties. Het netwerk telt intussen vijftien meetinglocaties, verspreid over heel Vlaanderen, waaronder nu ook de Bijlokesite. Hier lees je het volledige dossier over de Bijlokesite als meetinglocatie (EN).

Dit netwerk telt vijftien locaties:

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, Botanic Sanctuary Antwerp, Thor Central (Genk), Bokrijk, De Hoorn (Leuven), Het Predikheren (Mechelen), Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen), C-Mine (Genk), Kursaal Oostende, Maison de la Poste (Brussel), Bijlokesite (Gent), Sint-Pietersabdij (Gent), The Irish College (Leuven), Faculty Club (Leuven), Lamot (Mechelen).

Met het merk ‘Create tomorrow’s heritage’ wil meetingbestemming Vlaanderen zich internationaal nog sterker profileren als inspiratiebron voor de congressen en al hun deelnemers.

De Bijlokesite

Het STAM en Muziekcentrum De Bijloke positioneren zich vanaf nu gezamenlijk als meeting- en congreslocatie. Omsloten door mooie historische gebouwen is de Bijlokesite een unieke groene oase vlakbij het historische stadscentrum van Gent. Meer dan zeven eeuwen ontwikkeling in zorg, geneeskunde en onderzoek, geven de site een bijzonder karakter en uitstraling.

Nurturing creativity & innovation

Onder het motto 'nurturing creativity & innovation' linken ze de historiek van de Bijlokesite met de functies van een congreslocatie: het verzorgen, voeden en koesteren van gasten, het laten rijpen van ideeën en de zoektocht naar inspiratie en creativiteit. Tegelijk wordt hiermee inhoudelijk gelinkt naar de belangrijke Gentse economische speerpuntsectoren: biotech, geneeskunde, gezondheidszorg en cultuur.

Tot meer dan 1.000 deelnemers

Verschillende kleine en grote historische ruimtes, zalen en foyers laten evenementen en congressen toe met meer dan 1.000 personen. Voor congresorganisatoren zijn het culturele aanbod van het STAM en het Muziekcentrum, en het groen van de Bijloketuinen uitzonderlijke extra troeven.

Vanaf mei 2020 hebben het STAM en Muziekcentrum De Bijloke alvast één en dezelfde cateraar: Coeur Catering. Van koffie over lunch tot receptie en diner, bij Coeur is je congrescatering in professionele handen.

Leer info

Meer info en beelden over de locaties vind je op www.debijloke.be/zaalverhuur en op www.stamgent.be. Communicatie die het gezamenlijke zalenaanbod bundelt, volgt later.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by