STA M
Nieuws

100in1Day: Beelden van de Bijlokesite

Bbsdf

Het STAM vertelt als stadsmuseum het verhaal van Gent en zijn bewoners. Deze zomer ook van de buurt rond het museum op een bijzondere manier, door de ogen van buurtbewoner Nicole Halsberghe.

Vijftig jaar woont Nicole Halsberghe (1943, Kortrijk) naast de Bijlokesite. Ze zag de plek veranderen van drukke zorgsite tot culturele oase. Beeldende kunst en oosterse studies zijn de rode draad in Nicoles carrière. In denken en doen een wereldburger, in hart en nieren een Gentenaar, met een scherp oog voor grootse en ingetogen schoonheid.

Sinds enkele jaren neemt Nicole zeer geregeld foto’s van de Bijlokesite, vaak vanuit haar woning. De foto’s zetten de site in een nieuw perspectief. Deze buitenexpo geeft een glimp van haar unieke werk, dat nog steeds uitbreidt. “Als het licht mooi valt, kan ik het niet laten en moet ik mijn fototoestel erbij halen”, vertelt ze zelf. “De Bijlokesite blijft me aantrekken door haar ruimtelijkheid en stilte. Een eiland, midden in de stad.”

Deze actie kadert in 100In1Day Belgium, een initiatief van Curieus. Op 17 juni gaat Curieus voor 100 positieve en creatieve acties op 1 dag, samen met geëngageerde burgers, organisaties, lokale besturen en iedereen die zin heeft om de handen uit de mouwen te steken. Om buurten warmer te maken en mensen te verbinden. Kleine en grote acties vieren sociale connectie en actief burgerschap.

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by