STA M
Agenda

stad van morgen: 46 gentse parochiekerken om over na te denken

19.03.2014 12.10.2014
Stam Kerkenomovernatedenken

Kerken zijn heel beeldbepalend. Ze geven structuur aan een dorpskern of vormen mee de skyline van de binnenstad. Maar naarmate het aantal kerkgangers terugloopt staan de kerken vaker leeg. De vraag stelt zich of er voor de kerkgebouwen geen andere functie mogelijk is.

46 Gentse parochiekerken, de ene al bekender dan de andere, zijn in beeld gebracht door fotograaf Karin Borghouts. In de abdijkerk van het STAM vormen de foto's een aanleiding om na te denken over de toekomst van kerkgebouwen. Voorbeelden van herbestemmingen en niet uitgevoerde plannen dienen als inspiratie voor deze denkoefening.

Foto: Sint-Annakerk © Karin Borghouts

STAM i.s.m. Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, Dienst Monumentenzorg en Architectuur, Dienst Facility Management

fiets of wandel mee langs kerken

Op zondag 21 september 2014 kan je meewandelen of - fietsen langs een aantal kerken waar je dan een woordje uitleg krijgt. Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf nu alvast in!

reeks 'stad van morgen'

Het STAM blikt op de toekomst van Gent, van de stad. Dit gebeurt op het einde van het vaste STAMcircuit Het verhaal van Gent in de reeks 'Stad van morgen'. Deze reeks vindt plaats in zaal 9, de toekomstzaal, of, zoals voor het onderwerp 'kerken', in de Bijlokeabdijkerk van het STAM.

2010: Oude dokken
2012: Licht op groen
2014: 46 Gentse parochiekerken om over na te denken

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by