Twee jaar geleden lanceerden auteurs Dirk Holemans en Noël Callebaut in het STAM hun wandelgids 'Honger naar Gent'. Het boek is aan z'n vierde druk toe. Hoogtijd voor een feestelijk event deze kerstvakantie waarbij experts je trakteren op de fijnste, meest smaakvolle, hier en daar ook wat aangebrande geschiedenisverhalen over eten en drinken in Gent.
In 'Honger naar Gent' laten Dirk Holemans en Noël Callebaut als geen ander je van Gent proeven en genieten. Kan je een stad niet opeten, dan kan je ze met de blik op eten en drinken wel op originele manier leren kennen. Want in elke periode van de geschiedenis moeten stadsbewoners en -bezoekers elke dag opnieuw voorzien worden van spijs en drank. De wandelgids neemt je mee op sleeptouw door Gent en in twee uitgestippelde wandelingen krijg je de stad tijdens vroegere bloeiperiodes te zien.
De wandelgids werd twee jaar geleden in het STAM voorgesteld en inspireerde ook het lopende STAMwinterprogramma. Nu het boek aan z'n vierde druk toe is, vieren we graag feest met enkele lezingen en een verwarmend drankje achteraf.
Muzikaal intermezzo met Wim Claeys, Gents theatermaker en folkmuzikant
Napraten bij koffie & thee (vanaf 16 uur)
Neem tijdens de Week van het Gents een duik in de geschiedenis van Gent, vanuit het perspectief van eten en drinken en onder de deskundige leiding van een ervaren gids... in onvervalst Gents. Op donderdag 7 december tijdens onze rondleiding 'Honger naar Gent'. Iedereen welkom, boek je ticket(s)! VOLZET
Leer 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank. Want niks brengt ons dichter bij de Gentenaren die hier ooit leefden, werkten, aten en dronken. En dat op Late Donderdag in januari!
De derde zondag van elke maand: een rondleiding open voor iedereen. Omdat een gids dingen vertelt die bijblijven. In januari 2024 leer je 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank! VOLZET
Leer 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank. Want niks brengt ons dichter bij de Gentenaren die hier ooit leefden, werkten, aten en dronken. En dat op Late Donderdag in februari!
De derde zondag van elke maand: een rondleiding open voor iedereen. Omdat een gids dingen vertelt die bijblijven. In februari 2024 leer je 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank! VOLZET
Leer 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank. Want niks brengt ons dichter bij de Gentenaren die hier ooit leefden, werkten, aten en dronken. En dat op Late Donderdag in maart!
De derde zondag van elke maand: een rondleiding open voor iedereen. Omdat een gids dingen vertelt die bijblijven. In maart 2024 leer je 'Het verhaal van Gent' kennen vanuit het perspectief van spijs en drank!
Doe je ‘Het verhaal van Gent’, dan kom je ook een gezellig familieatelier tegen vol met bouwelementen. Wat als ... jij de stad mag vormgeven? Hoe zou die er dan uitzien? Aan de slag!
Zestig jaar geleden kwam de Turkse migratie naar Gent op gang. Vandaag heeft bijna een tiende van de Gentenaren Turkse roots. Jongeren uit de Turkse diaspora gingen op zoek naar de verhalen, voorwerpen en betekenissen achter die cijfers. 'Wie bewaart, die vindt! Koru ve yașat!', een sneak peek van een groeiende Gents-Turkse erfgoedcollectie.
Wél aankomen, aub! Een speels kinderspoor dat door alle museumzalen loopt. Als handelaars, ambachtslui, architecten en citytrippers maken kinderen mee de stad. Ze verkopen stof, bekleden gevels en stippelen routes uit.