STA M
Agenda

30 jaar gentsche sosseteit

13.11.2012 02.09.2012
752X572
  • Bekijk hier foto's van de tentoonstelling via Flickr

'De Gentsche Sosseteit' legt het spoor dat verdienstelijke Gentenaars in de geschiedenis achterlaten symbolisch vast door hun hand in gips af te gieten. De dialectvereniging bestaat 30 jaar en viert dat met een gelegenheidstentoonstelling in het STAM: '30 jaar Gentsche Sosseteit. W'hemmer 't handsje van'. De volledige collectie 'Gentsche handsjes' is te bewonderen in de abdijkerk.

w'hemmer 't handsje van...

Er zitten ook enkele uitzonderingen tussen de handjes: het houten handje van Pierke Pierlala en het handje met de vingerhoed van modeontwerpster Yvette Lauwaert. Hier en daar zal ook Gents te horen zijn, in liedjes of sketches van verdienstelijke Gentenaars die met de Gentse taal aan de slag gingen.

andere vlaamse dialecten

Na de onderdompeling in dit bad van Gents dialect, is het via een iPad-toepassing ook mogelijk om eens over de grens heen te kijken. Uitspraken in het Gents zal u kunnen vergelijken met uitspraken eigen aan andere dialecten uit Vlaanderen. U kunt ook zelf een uitdrukking in het Gents of in een ander dialect inspreken. Leuk dus voor zowel Gentenaars als niet Gentenaars!


verkiezing van 't wijste gents woord

Naar aanleiding van deze tentoonstelling in het STAM, wordt in juli 2012 ook 't wijste Gents woord gekozen door het publiek. Laat uw stem horen en lees er hier alles over!

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by