Sint-Joris te paard naar rechts velt de draak rechts op de grond met rondom tussen twee boorden, bovenaan, SOUVEREINE GILDE VAN SINT JORIS en onderaan, GENT OSC. SINIA
Op de andere zijde staat rondom tussen twee boorden een gestileerde lauwerkrans boven- en onderaan onderbroken door twee wapenschilden op een banderol, onderaan het Gentse en bovenaan het wapenschild van Sint-Jorisgilde ; in het middenveld is ingegraveerd, I3I4 – I930
De viering van de 600ste verjaardag van de Sint-Jorisgilde moest in 1914 gevierd worden, maar door het uitbreken van de eerste Wereldoorlog werd ze pas in 1930 met vertraging gevierd.
Een nieuw vaandel werd in gebruik genomen en Oscar Sinia kreeg opdracht een aangepaste medaille te ontwerpen. In het open veld op de keerzijde werden de twee data, 1314 en 1930 gegraveerd. Het stadsbestuur dat een deel van de organisatie van deze viering op zich had genomen, kreeg als dank een zilveren penning met toevoeging van een speciale opdracht.
Dezelfde penning werd in 1966 nogmaals gebruikt voor de viering van hun 950-jarig bestaan. De eerder vooropgestelde stichtingsdatum van 1314 werd herzien en men nam nu aan dat de Gilde reeds in 1016 opgericht was. Daar is men later nogmaals op teruggekomen en nu wordt 1314 als uiteindelijke stichtingsdatum aangenomen.
De bronzen versie van deze penning werd ook gebruikt als beloning voor de laureaten van bepaalde wedstrijden van de Gilde.
Bruikleen van de rederijkerskamer De Fonteine.