STA M
Agenda

Erfgoeddag 2024 - Wie bewaart, die blijft! Koru ve yaşat!

21.04.2024
Erfgoeddag 2024
INSCHRIJVEN
  • Zondag 21 april 2024
  • 11 - 12.30 uur
  • Opening en museumbezoek gratis
  • Een volledig overzicht van de activiteiten in Gent op Erfgoeddag vind je hier.

Erfgoeddag 2024 draait om het thema 'Thuis'. Perfecte gelegenheid om officieel én feestelijk de deuren te openen van 'Wie bewaart, die blijft! Koru ve yaşat!', een sneak peek van onze groeiende Gents-Turkse erfgoedcollectie.

Zestig jaar geleden kwam de Turkse migratie naar Gent op gang. Vandaag heeft bijna een tiende van de Gentenaren Turkse roots. Jongeren uit de Turkse diaspora gingen op zoek naar de verhalen, voorwerpen en betekenissen achter die cijfers. Op Erfgoeddag 2024 openen we officieel én feestelijk de deuren van Wie bewaart, die blijft! Koru ve yaşat!, een sneak peek van die groeiende Gents-Turkse erfgoedcollectie.

Wat moeten we uit de voorbije decennia van Turkse migratie naar Gent bewaren voor de toekomstige generaties Gentenaren? Die vraag staat centraal in het Gents-Turks Erfgoedtraject, een project getrokken door jongeren met Turkse roots. Het afgelopen jaar zochten ze voorwerpen, betekenissen en verhalen die verband houden met de Turkse migratie naar Gent en gingen ze te rade bij grootouders, ouders en kennissen.

Op Erfgoeddag, om 11 uur, openen we de presentatie feestelijk (inschrijven kan je hier doen). De rest van de dag kan je dit deel én de rest van het museum gratis bezoeken.

Erfgoeddag 2024

De eerste zondag na de paasvakantie, da's al jarenlang vaste afspraak met Erfgoeddag. Ook het STAM is een van de erfgoedspelers die dan zijn deuren openzet zodat je de rijkdom en verscheidenheid van al dat roerend en immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel kan leren kennen. Dit jaar draait Erfgoeddag rond het thema ‘Thuis’.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by