STA M
Nieuws

Honger naar Gent? Kom naar het STAM!

1934 V

Niets brengt ons zo dicht bij elkaar als eten en drinken. Zelfs over de eeuwen heen. Met de rondleiding 'Honger naar Gent' ontdek je onze vaste tentoonstelling 'Het verhaal van Gent' vanuit het perspectief van spijs en drank. Laat het smaken!

Sta stil bij de kronkelende keten van boer tot bord, kom alles te weten over het belang van water én wijn in de geschiedenis van Gent en ontdek dat wat op tafel komt, nooit helemaal losstaat van economie en politiek. Van het machtige Gent van de 14de eeuw tot het ongelijke Gent van de 19de eeuw; nooit eerder kwam je zo dicht bij de Gentenaren die hier ooit leefden, werkten, aten en dronken.

'Honger naar Gent' kan je op twee manieren meepikken: ga mee op een van de rondleidingen die wij in het STAM organiseren in de herfst- en wintermaanden 2023-2024 of boek een rondleiding voor jouw groep op een moment naar keuze.

Honger naar Gent 26

Ga mee met een van onze rondleidingen

Elke eerste donderdagavond (20 uur) van de maand, op Late Donderdag, en elke derde zondag van de maand (11 uur) tijdens de herfst- en wintermaanden van 2023-2024. Deze rondleidingen staan open voor iedereen, kom alleen of samen met vrienden of familie.

Het volledige overzicht met de precieze data vind je hieronder.

Boek een rondleiding voor jouw groep

Prik met jouw groep vrienden, familie, bedrijf of vereniging een datum en moment naar keuze en onze gidsen nemen jullie op sleeptouw. Lees hier alle info en vraag een gids aan.

We bieden de rondleiding 'Honger naar Gent' ook aan secundaire scholen (2de en 3de graad) aan, op maat van jongeren en hun leefwereld. Een absolute aanrader voor richtingen voeding, keuken, horeca, hospitality. Lees hier alle info en vraag een gids aan.

Honger naar Gent 44

En nog een tip...

Trek gekregen van de rondleiding? Of op zoek naar een perfecte appetizer of afsluiter van je activiteit in het STAM? Meer dan welkom in het STAMcafé voor ontbijt, brunch, lunch, apéro, koffie en taart.

Naar een idee van Dirk Holemans en Noël Callebaut
(boek 'Honger naar Gent' verkrijgbaar in o.m. de STAMshop)

Beeld: collectie MSK

Ga mee met een van onze rondleidingen

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by