Prijspenning Busschieters van Sint-Antonius aan CHeilige Hulin, 1869
De voorzijde toont een ruitvormig wapenschild met twee gekruiste geweren, bovenaan een kroon en links en rechts een leeuw. Het schild staat bovenop gekruiste geweren, vlaggen, bovenaan een doelschijf, links een eikentak en rechts een lauriertak en onderaan een banderol met de leuze, ELC MEYT DANGIER. en met onderaan langs de geprofileerde rand, BRAEMT F.
Op de keerzijde is rondom tussen de geprofileerde rand en een versiering van afgewisseld bloemen een cilinders, * SOUVEREIN HOOFD=GILDE DER BUSSCHIETERS OPGERIGT TE GENT DEN 16 JANUARY 1488. ; een open middenveld met de gravure, KONING SCHIETING / 1869. / -- • -- / 2. PRIJS / CHARLES HULIN.
De Gilde werd opgericht op 16 januari 1488. Het eerste oefenterrein was op de gronden van Ekkergem. Zij vonden er een onderkomen in het café "De korenbloem". Later verhuisden ze naar een terrein gelegen aan de Vogelzang en bouwden daar een lokaal dat ze betrokken tot aan de voorlopige opheffing van de vereniging in 1705. De gilde werd in deze periode verboden maar heropgericht in 1752 tot aan de Franse periode wanneer alle gilden werden opgeheven. Op 20 februari 1802 werd Sint-Antonius terug opgericht als vereniging.
In 1855 werd door de opperdeken van de gilde Charles Leirens opdracht gegeven aan Braemt om een prijsmedaille te graveren. De voorzijde vertoont de beoefende wapens van de vereniging alsook het wapenschild en devies. De keerzijde heeft rondom de naam en oprichtingsdatum van de gilde. Het midden is blank om te graveren. Deze medaille werd voor het eerst uitgereikt bij de wedstrijden van 23 en 24 juni 1855.
De gebroeders Jules en Charles Hulin waren beiden lid van de gilde. Sinds 1847 was de jaarlijkse koningsschieting opnieuw in ere hersteld. Hiervoor werd één enkele vogel op de wip geplaatst; wie hem afschoot, was koning. Vanaf 1850 zouden de prijsschietingen gebeuren naar de schijf en niet meer naar de wip.
Charles Hulin schoot zich reeds koning in 1862 en ontving dan een zilveren medaille. In 1869 was hij slechts tweede en kreeg deze koperen penning.