STA M

Publicaties

Collectiecatalogi

In 1972 publiceerde het oudheidkundig museum – toen ook bekend als het Bijlokemuseum – een wetenschappelijke catalogus van de schilderijencollectie. In de daaropvolgende decennia volgden er catalogi over andere deelverzamelingen. Voor de samenstelling deed men soms een beroep op externe experten. Ze bieden een overzicht van de toen beschikbare informatie over deze collecties. Na de uitgave van ‘25 jaar aanwinsten’ in 1991 werd de reeks stopgezet.

Tentoonstellingscatalogi

Tijdelijke tentoonstellingen in het Bijlokemuseum gingen meestal gepaard met de uitgave van een bijhorende catalogus. Hierin zijn soms stukken uit de eigen museumverzameling of andere Gentse collecties opgenomen. Zo bevat de 3-delige catalogus van de expo ‘Gent, duizend jaar kunst en cultuur’ uit 1975 informatie over heel wat collectiestukken.

Bezoekersgidsen

Naast deze gespecialiseerde publicaties verschenen er ook bezoekersgidsen die een beeld geven van de toenmalige opstellingen in zowel het Bijlokemuseum als in de Sint-Baafsabdij. De abdijruïnes met Het Museum voor Stenen Voorwerpen waren immers tot 1997 een onderdeel van het oudheidkundig museum.

meest bekeken collectie-items

Musée de la Ville de Gand

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by