STA'M

boek 'gent, stad van alle tijden'

Stam Gent Stadvanalletijden Covers 1

gent, stad van alle tijden

De auteurs gebruiken de actuele stedelijke ruimte (de straten, de vier torens en de universiteit) en de typische Gentse sporen van een rijk verleden (de Gentse Feesten, de scheldwoorden en liedjes, de Stroppendragers en de andere stadslegenden) als uitgangspunt en als geheugensteun voor een historische wandeling door Gent. Het maakt dit boek tot meer dan zomaar een historisch boek, tot een gids om het stedelijke geheugen te 'lezen'.

Foto: Het plaatsen van de draak tijdens de restauratie van de Belforttoren, 8 januari 1913 © Stad Gent, De Zwarte Doos, Stadsarchief Gent

Deze nieuwe en rijk geïllustreerde synthese verscheen voor het eerst naar aanleiding van de opening van het Gentse Stadsmuseum in oktober 2010. Zes jaar later kent deze publicatie nu een herdruk in een compacte editie, te koop in de STAMshop voor 25 euro.


de auteurs

O.l.v. Marc Boone en Gita Deneckere. Met bijdragen van Birgit Cleppe, Georges Declercq, Marie Christine Laleman, Pieter Uyttenhove en Anne-Laure Van Bruaene.


te koop

Deze bundeling van wetenschappelijk onderbouwde, vlot geschreven essays is een must voor elke Gentenaar die zijn stad in het hart draagt. En een ideaal cadeau voor niet-Gentenaars om de stad te leren kennen.

Paperback
26 x 22 cm | 240 blz.
200 illustraties in kleur
Beschikbaar in het Nederlands
Co-editie van: Mercatorfonds en STAM
ISBN 978 94 6230 156 6
Publicatiedatum: oktober 2016
Prijs: 25 euro