STA'M

overdekte picknickruimte bij het STAM: de cabine

Cabineweb

Scholen die het STAM bezoeken picknicken daarna graag in de onmiddellijke omgeving van het museum. Vanaf nu kunnen leerlingen en leerkrachten eten op een unieke plek in het hart van de Bijlokesite, tussen de historische fruitbomen die recent als levend erfgoed werden bestempeld. ‘De cabine’ biedt zitplaats voor dertig tot veertig personen, beschutting tegen weersomstandigheden en rondom fantastisch veel open ruimte om stoom af te blazen.

Reserveer 'De cabine' bij de boeking van je scholenrondleiding!

een nieuwe functie voor een oude elektriciteitscabine

De vroegere picknickruimte van het STAM lag in de gaanderij tegenover de ingang van het STAM. Deze vormt nu de toegang tot de Kunstenbibliotheek van de HoGent.

Een nieuwe picknicklocatie werd gevonden in de oude, ongebruikte, elektriciteitscabine uit het midden van de 20ste eeuw. In de cabine transformeerde men hoogspanning naar laagspanning, om onder meer het operatiekwartier van het Bijlokehospitaal te voorzien van stroom. Het gebouw raakte in onbruik en krijgt nu een nieuwe invulling als picknickruimte.

Het is een aangename open ruimte geworden, met een eenvoudige kasseivloer, lichtgeverfde muren, nieuwe stalen ramen en deuren die veel lichtinval toelaten. Met ook een handige kleine berging en kitchenette.

opening

De eerste boterhammetjes werden gegeten op maandag 10 september 2018 in aanwezigheid van Annelies Storms, schepen van Cultuur en Martine De Regge, schepen van Facility Management, die ‘De cabine’ officieel hebben geopend. De leerlingen van het vijfde leerjaar van De Meyl in Duffel werden getrakteerd op de allereerste picknick in deze oude elektriciteitscabine.