STA M
Agenda

Wandeling: Nieuw leven op de Oude Dokken

06.05.2023
695 Bgdfgfdg0347 1 2
VOLZET
  • Datum: zaterdag 6 mei 2023
  • Startpunt: Gent-Dampoort
  • Tijdstip: 14 tot 16 uur
  • Prijs: 11 euro (standaard) / 8 euro (reductie) / 5,5 euro (sociale prijs) / 2,2 euro (UiTPAS-kansentarief regio Gent)
  • Bezoek zeker ook de expo 'SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen' in het STAM... deelnemers aan de wandeling krijgen een '1+1 gratis'-voucher

beeld: Stijn Bollaert

Achter de Dampoort, één van de drukste verkeersknooppunten van de stad, ligt een plek waar het verleden, het heden en de toekomst van Gent elkaar kruisen en ontmoeten. Aan het Oude Dok, ooit het triomfantelijke sluitstuk van de eeuwenlange pogingen van de Gentenaars om de stad rechtstreeks te verbinden met de zee, wordt op dit eigenste moment gebouwd aan de ‘Stad van de Toekomst’.

Op deze site, nu nog een desolaat stukje grond tussen drie drukke verkeersassen, vind je binnenkort een gloednieuwe wijk volgens het ‘brochettemodel’: met (ook letterlijk) hoogstaande architectuur en groene ruimtes rond het water. Nieuwe Dokken. De eerste gebouwen staan er al, de eerste bruggen zijn gelegd. En de eerste inwoners zijn ook al gearriveerd.

Volg een gids op deze wandeling die je alle hoeken van de 19de, 20ste én 21ste eeuw laat zien. Een verhaal over de dwarsliggers en stoomschepen van weleer, de groene kooi en de ‘kakmachine’ van morgen, en het strand zonder zee.

Avansa organiseert in samenwerking met het STAM en Bibliotheek De Krook een activiteitenreeks in het kader van de expo 'SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen'.

Ook in het STAM

Stadsmuseum Gent

Bijlokesite
Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent
09 267 14 00
info@stamgent.be

  • Vlaanderen verbeelding werkt
  • Logo Gent 125Px
made by